MiniatureTesti

Alpha Model 1/24 Ferrari SF90 Stradale

V tokratnem prispevku vam predstavimo prvo avtomobilsko maketo v letu 2023!

Skozi pretekle prispevke ste najnovejšo maketo proizvajalca Alpha Model že dodobra spoznali. Tokrat bomo odstranili še zadnjo tančico skrivnosti in vam pokazali končni izdelek.

Tudi tokratno maketo smo začeli s pregledom vseh sestavnih delov podrobnosti. Unboxing si lahko ogledate tukaj.

Po pregledu in čiščenju vseh kosov smo se lotili priprave, barvanja, lakiranja in nameščanja karbonskih nalepk na karoserijo. Barvo v legendarnem rdečem odtenku Rosso corsa so nam tudi tokrat pripravili pri podjetju Spekter Žalec , za zaključek obdelave karoserije pa smo le-to spolirali, podrobnosti barvanja si oglejte v prispevku o pripravi in barvanju karoserije , v kolikor pa bi želeli prebrati vse o poliranju pa to lahko storite tukaj.

Kljub temu, da zavoljo majhnih stekelnih površin notranjost naše makete skoraj ni opazna, smo tudi to izdatno detajlirali. Kako izgleda notranjost in v kakšne barve smo jo odeli, in ali so se pri Alpha Model dovolj potrudili pri segmentiranju in detajliranju, smo podrobno opisali v prispevku o notranjosti.

Ker sta glavna atributa vrancev iz Maranella podvozje in motor, smo se v uredništvu potrudili in kljub ne prav številčnim sestavnim delom omenjenih sklopov iz njih iztisnili kar se da največ detajlov. V kolikor bi radi potešili svojo radovednost, kako pri maketah Alpha model izgleda večina podvozja in pogonski sklop njihovih maket, si preberite članka:
Podvozje in Pogonski sklop

Skozi članek ste si tako že lanko ogledali fotografije končnega izdelka, za še boljšo predstavo tudi tokratnemu članku prilagamo kratek video posnetek:

Za konec “projekta” vam zaupamo še nekaj dobrih in slabih lastnosti, ki smo jih opazili med približno 60 ur trajajočim ustvarjanjem Ferrarijeve hibridne mojstrovine. Hkrati vam zaupamo še nekaj podrobnosti našega naslednjega projekta, temu bodo s tokratnim sorodni proizvajalci maket in avtomobila in odtenek zunanjosti, bo pa za razliko od SF90 tudi pri končnem izdelku mogoče občudovati vse detajle notranjosti.

Ste na podlagi namigov že uspeli razbrati, kaj so nam tokrat v delo s pomočjo evropskega zastopnika Modellisto ponudili pri Alpha Model?

Podatki o maketi:

Proizvajalec: Alpha Model
Merilo: 1/24
Število sestavnih delov: cca. 200
Cena: 189 evrov

Prednosti:
+ prileganje sestavnih delov
+ obilica detajlov
+ vključeni foto jedkani kovinski sestavni deli
+ vključene nalepke za ponazoritev karbona
+ vključen vsaj del pogonskega sklopa
+ možnost izbire sedežev in platišč

Slabosti:
navodila za izgradnjo, ki to niso
 napačna sprednja leva obesa kolesa (z nekaj spretnosti jo je mogoče ustrezno predelati)

Matej Grofelnik
foto: caranduser.com

Povezani članki

3 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button