MiniatureTesti

Alpha Model 1/24 Ferrari SF90 Stradale: Pogonski sklop

Naš Ferrari lepo pridobiva na končni podobi in kot smo nazadnje obljubili, tokrat nadaljujemo z izdelavo pogonskega sklopa.

Pri večini Ferrarijevih maket, bi se današnji članek imenoval izdelava pogonskega agregata, a tokrat je malo drugače. Ferrari je svojemu novemu avtomobilu namenil hibridni pogonski sklop, ki obsega klasičen prisilno polnjeni bencinski agregat in za dodatek moči še elektromotor. To sicer še ne pomeni, da so se tokrat pri Alpha Model kaj bolj potrudili in na maketi upodobili vse sestavne dele tega sklopa, pač pa so ostali zvesti sebi.

Vključili so glavne in najbolj vidne sestavne dele s katerimi, kljub pomanjkanju precejšnjega dela sestavin, vseeno dosežemo precej visok nivo detajliranosti tega dela naše makete. Tukaj je potrebno omeniti tudi dejstvo, da je Ferrari pogonski sklop v SF90 namestil tako nizko, da se tudi pri pravem avtomobilu skozi majhno zadnjo stekleno odprtino vidi bore malo.

Kljub vsemu se za končni izgled makete velja potruditi in tako smo za začetek vsem sestavnim delom namenili pravo barvo. Tudi tokrat smo v ta namen uporabili zračni čopič Air Viper 0,2 mm proizvajalca AMMO by Mig in na tem mestu znova z navdušenjem ugotovimo, kako dober nasvet so nam pri podjetju miniatures.si namenili, ko so nam priporočali izbiro omenjenega airbrusha.

Tudi tokrat smo uporabili primer in barve proizvajalca AMMO na vseh sestavnih delih, razen na bloku motorja. Tam smo uporabili Tamiyino barvo XF-16 in pa motronih pokrovov ter zračnega kolektorja katerega smo, kot veleva Ferrarijeva tradicjia, odeli v rdečo barvo. Da se barva sklada s karoserijo smo uporabili že znano Rosso Corsa barvo na vodni osnovi, ki so nam jo po orginalni recepturi pripravili koloristi podjetja Spekter Žalec.

Po sušenju vseh sestavnih delov, je sledila montaža. Maketa kot že omenejno pri pogonskem sklopu ne obsega velika števila sestavnih delov, vseeno pa so pri Alpha Model dodali, nekaj detajlov s katerimi bo celoten pogonski prostor videti izjemno.

Tako so, kot tudi nekatere druge posamezne dele, dodali vžigalno napeljevo, izpušni sistem in tudi spodnji del ohišja menjalnika. S pomočjo posebnega maketarskega primeža v katerega smo namestili pokrove ventilov smo nanje namestili vžigalno napeljavo in še nekaj manjših detajlov. Na prav tako rdeče obarvan kolektor zraka smo ročno, s čopičem pobarvali nekaj detajlov in namestili zračno mrežico.

Vse detajlirane sestavne dele smo precej hitro sestavili v celoten pogonski sklop. Za dodatno mero detajlov pa namestili kovinske detajle, kot so čep za nalivanje motornega olja, Ferrarijeve napise in zaščitno kovinsko plaketo s Ferrarijevim logotipom črnega vranca.

Izdelava pogonskega sklopa našega Ferrarija je končana, v priloženi galeriji si lahko ogledate končni izdelek, v priloženem video posnetko pa postopek izdelave.

Naslednjič nadaljujemo s poliranjem in detajliranjem karoserije.

 

Matej Grofelnik
foto: caranduser.com

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button