Mini ProjektNasveti in varnost

Mini Projekt: Finalno dejanje

Razkritje obnove ''grdega'' račka.

To kar vidite na naslovni fotografiji je rezultat marljivega, predvsem pa vztrajnega dela obnavljanja uredniškega britanskega klasika. Naš Mini Cooper je zagotovo eden redkih primerkov v Sloveniji in širše, ki mu deluje sleherni gumb!

Če na hitro povzamemo, smo na mestni ikoni zamenjali oziroma tako ali drugače obnovili, volansko letev ter sklopko. Omenjeno je zahtevalo večji poseg z vidika mehanskega dela. Sledila je izvedba ”globokega” servisa z menjavo svečk, filtrov, dotičnih gumijastih cevčic … seveda se ni pozabilo na ustrezno zavorno moč z novim kompletom diskov in ploščic.

Dve desetletji sta pustili pečat na komponentah vozila, zato je bilo potrebno zamenjati zadnje luči, plastične obrobe na A-stebričkih, manšeto menjalnika, bunko, oprijemalo ročne zavore … Seveda, da je vse skupaj ”špilalo”, je bilo nujno menjati še akumulator ter pnevmatike. No, tudi za prezračevanje se je poskrbelo z novim alternatorjem in napolnitvijo klimatskega sistema.

Največji učinek je prinesel car detajling, po katerem je Mini dobesedno zasijal. Do potankosti fino čiščenje s poliranjem laka in sprednjih svetil, je dodobra osvežilo izgled legende ”italijanskih ropov” ter ”britanskih serij”. Kot češnja na torti so bile še nove preproge, medtem ko ni manjkala še finalna preverga delovanja inštalacije ter vzpostavitev ”ferštekarije”.

Zdaj pa k žalostnemu delu. K računu. Verjamemo, da vas neizmerno zanima, koliko nas je predstavljeno pedenanje Minija stalo. Zaokroženo, pod debelo črto excela, se je izpisala številka 4.500 evrov, h kateri lahko prištejemo še nabavno ceno vozila. Skupaj torej 5.500 evrov. Kaj porečete na to?

A v vmesnem času smo bili vseeno deležni povpraševanja pri prodaji projekta. Kasneje, ko je Mini Cooper že dobival podobo očuvanega klasika, pa so se ponudbe gibale med 6 in 7 tisočaki. Skratka tisti, ki bi izvajali takšne projekte z vidika zaslužka, imamo za vas to oprijemljivo informacijo. Vendar kot že ničkolikokrat zapisano, Mini ostaja naš, uredniški, in tako se zgodba projetka zaključuje. Če je takšna dikcija pri komentiranju projekta sploh smiselna. Saj poznate tisto, samo še tole …

Rocco
foto in video: caranduser.com

Povezani članki

12 komentarjev

  1. Iz ekološkega vidika je tak projekt res pameten, ne da stalno kupujemo nove in nove stvari samo za to, ker imajo dva gumba več in par centimetrov večji zaslon!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button