NoviceUre

Športna eleganca v rdečem zlatu

Glashütte Original razkriva drobovje potapljaške ure SeaQ 39.5 mm.

Nemški urar iz mesta Glashütte je za ljubitelje ”visoke horologije” pripravil potapljaški časomer, ki združuje uporabnost z žlahtnimi materiali.

Linija zapestnih ur SeaQ cilja na pustolovce ali pustolovce po duši. V grobem se portfelj deli na dva modela, in sicer glede na premer ohišja 39,5 mm in 43,2 mm. Poleg gabaritov, se modela tehnično gledano razlikujeta po mehanizmu, izbiri barvnih kombinacij in detajlih kot sta velik prikaz datuma ter safirna hrbtna stran ohišja – test ure SeaQ Panorama Date 43,2 mm si lahko preberete tukaj.

S predstavljenim modelom Glashütte Original SeaQ 39.5 mm z ohišjem iz rdečega zlata, proizvajalec premierno združuje manjše ohišje z elegantnimi atributi večjega modela. Na ta način se tudi širi spekter ljubiteljev, saj doslej ni bilo mogoče kupiti manjšega modela z ohišjem iz žlahtne kovine. Prav tako pa je bila hrbtna stran zapečatena.

Sveža poletna različica torej prinaša dvoje. Vse bolj priljubljeno ohišje iz rdečega zlata ter safirni kristal na hrbtni strani ohišja, skozi katerega je moč (prvič na modelu SeaQ 39,5 mm) ozreti avtomatski hišni mehanizem, kaliber 39-11, ki nudi do 40 ur rezerve energije navitja. Ob tem je mogoče občudovati še klasične Glashütte gravure na skeletnem rotorju z logotipom manufakture.

Ne glede na to, kako razkošen je material ohišja, je SeaQ še zmeraj potapljaška ura, ki izpolnjuje mednarodni standard potapljaških ur ISO 6425 in nemški nacionalni industrijski standard za potapljaške ure DIN 8306.

Glashütte Original SeaQ 39.5 mm v ohišju iz rdečega zlata je na voljo v kombinaciji s športnim črnim paščkom iz kavčuka ali iz sivega tekstila, medtem ko se oba ob zapestje pripneta z zložljivo zaponko v obliki metulja iz rdečega zlata. Športno elegantna potapljaška ura je že na voljo v butikih Glashütte Original ter pri pooblaščenih prodajalcih po ceni 23.000 evrov.

Rocco
foto: Glashütte Original

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button