TestiUre

Nomos Club Campus neomatik

V svetu prestižnih ur je težko najti lepo damsko uro. Razlog za to najverjetneje tiči v moških, saj je ura skoraj edini pravi moški nakit ter ženskah, ki na ure povečini gledajo kot sovpadajoči modni dodatek. A kaj, če bi obstajala ženska zapestna ura, pripravljena na vse vrste priložnosti?

Čeprav je vprašanje zavajajoče kot na televizijskih oglasih, so morda pri Nomosu naredili konec neredu nepregledne množice zapestnih ur, ter vsakodnevnemu usklajevanju z nadetim kosom oblačila. Model Club Campus neomatik se letošnje poletje predstavlja na sveži kovinski zapestnici, ki se hkrati premierno predstavlja na liniji Club Campus.

Poleg preproste, uporabne in izjemno všečne zapestnice je številčnica tista, katera pritegne vso pozornost. No, številčnica in kazalci, obdani z rožnato zlato obrobo. Minimalistična celostna podoba številčnice s prikazom sekund ob 6. uri, je kot nalašč pripravljena na večerno druženje v nobel restavraciji ali dopoldansko pisarniško delo, precej dobro pa se znajde tudi pri preživljanju aktivnega prostega časa. Glede na izgled ne bi sklepali, da se ura ”upa” celo potopiti. Ohišje Club Campusa je vodotesno kar do 200 globinskih metrov. Verjamem, da so to globino imeli v mislih, saj so arabske in rimske številke ur ter kazalci prevlečeni z modro superluminovo, za lažje odčitavanje časa v temi. Čeprav, ko bolje pomislim, so najverjetneje ta dodatek namestili zavoljo žuranja pozno v noč.

Preizkušeni Nomos Club Campus neomatik je zelo robustna, kompaktna ter kakovostno narejena ura. Kovinska zapestnica poleg svoje vsestranskosti ponudi še vzdržljivost, saj ne ”pobere” sleherne površinske praske. Nastavljivost dolžine zapestnice je preprosta, zgolj privzdignemo jeziček zaponke, ter jo podrsamo preko prednastavljenih vdolbin in nato zapnemo na želeni točki. Seveda pa je zapestnico z integriranim sistemom hitre menjave možno nadomestiti z drugo različico zapestnice s členki oziroma namestiti pašček iz kavčuka ali tekstila. Možnosti za individualizacijo je pri Nomosu veliko. In ko že ravno omenjam opcije. Nomos nudi še možnost graviranja, kar je zelo priročno za obeležitev dotičnih življenjskih mejnikov.

Club Campus neomatic je na voljo v dveh referenčnih številkah. Testna ura je referenca 748, medtem ko 749 ponudi drugačno zapestnico ter safirni kristal na hrbtni strani ohišja, skozi katerega je mogoče občudovati hišni avtomatski mehanizem DUW 3001. Ročno izdelana kreacija izpod rok urarskih mojstrov je enaka v obeh različicah, zato je ura, odložena na nočni omarici, mirno in zanesljivo tekla več kot dan, saj po tehničnih podatkih razpolaga s kar 43-urno zalogo energije. Več kot dovolj za vsestranski časomer, ki bo zagotovo večino časa preživel na zapestju.

Mogoče sem uro preveč usmeril na žensko populacijo, vendar glede na dimenzije in stil, bi se le redko našla primerna moška roka za ta eleganten časomer iz mesta Glashütte. S premerom ohišja 37 milimetrov bi uro umestil med malce večje damske časomere. Vsekakor na prileganje vpliva vrsto faktorjev, o čemer sem pisal tukaj, ampak zaradi daljših ušes ohišje lepo zapolni površino zapestja. Pri tem ohišje ostaja diskretno z debelino 8,3 milimetra, od katere zgolj 3,2 milimetra pripada avtomatskemu mehanizmu s 27 dragulji ter premera 28.8 milimetra.

Za urejenost je poskrbljeno s pripadajočo usnjeno šatuljo, katere namembnost je varno dnevno shranilo, dobro pa se izkaže pri transportu ure med vikend potepanji. Vsekakor ima Nomos pri embalaži oziroma prezentaciji časomera še prostor za izboljšavo s kakšno večjo, kakovostno ter na videz prikupno škatlo. V tem črnem usnjenem etuiju najdemo še čistilno krpico, navodila za uporabo, garancijski list ter certifikat.

Naj si bo laboratorij, poročna zabava ali popoldansko druženje s prijatelji, Nomos Club Campus neomatik je kos slehernemu okolju ter številnim modnim kombinacijam. Takšna multitalentirana, pretežno damam namenjena ura, je lahko tudi lepo darilo moškega boljši polovici ob kakšnem jubileju, obletnici ali drugem mejniku na poti življenja.

Seveda, če ceno primerjamo z zneskom, ki ga ženske v povprečju odštejejo za ure, se nam ta zdi visoka. Vendar, če to primerjamo z najnovejšim modelom Iphone, ki je vse prej kot dolgotrajna stvar, potem je cena razumljiva in izbira jasna, sploh če obdarovanka ob in na sebi obožuje lepe ter brezčasne stvari. Tako jo razrešimo številnih kosov ur ter jutranjega hitenja pri usklajevanju z opravo.

Rocco
foto: caranduser.com

SPECIFIKACIJE – Nomos Club Campus neomatik

Ohišje 37 mm premer; 8,3 mm višina; 48,5 mm razdalja med ušesi (lug to lug); kovinsko ohišje – polirano; 200 m vodotesnost
Številčnica galvanizirana belo-srebrna z arabskimi in rimskimi številkami ur, srebrna kazalca z zlato obrobo napolnjena s superluminovo
Mehanizem hišni kaliber DUW 3001, avtomatski, samonavijalni; 27 draguljev, 43-urna rezerva energije
Pas kovinska zapestnica širine 18 milimetrov
Referenčna številka Reference 748
Cena 2.240 €

Povezani članki

4 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button