NoviceTehnika

Samsung Freestyle projektor

Samsung predstavlja projektor Freestyle za zabavo, kjer koli že ste.

Freestyle je projektor, pametni zvočnik in naprava za ambientalno razsvetljavo, združeno v eno lahko prenosno napravo. Freestyle tehta le 830 gramov, kar omogoča lažjo prenosljivost in tako poljuben prostor z lahkoto spremenite v zaslon. Za razliko od običajnih, škatlastih projektorjev, vsestranski nosilec Freestyle omogoča vrtenje do 180 stopinj, kar uporabnikom omogoča prikazovanje visokokakovostnega videa kjer koli – na mizi, na tleh, steni ali celo na stropu – ločen zaslon ali platno ni potrebno.

Freestyle ima funkcije samodejnega izenačevanja (auto-keystone) in samodejnega izravnavanja (auto-level), ki jih omogoča vodilna tehnologija v industriji. Funkcije omogočajo napravi, da samodejno prilagodi svoj zaslon kateri koli površini pod katerim koli kotom in s tem zagotavlja popolnoma sorazmerno sliko. Poleg tega funkcija samodejnega ostrenja (auto-focus) omogoča, da Freestyle prikaže čisto sliko na kateri koli površini, pod katerim koli kotom, do velikosti 100 palcev. Freestyle ima tudi dvojni pasivni radiator, ki omogoča čiste in globlje nizke tone brez popačenj, njegov 360-stopinjski prostorski zvok pa nudi užitek v zvočni izkušnji kinematografske kakovosti, ne glede na to, kje se nahajate.

Za napajanje je Freestyle združljiv z zunanjimi baterijami, ki podpirajo USB-PD in izhod 50W/20V ali več, tako da ga lahko uporabniki vzamejo s seboj kamor koli – na pot ali potovanje. Freestyle je tudi pionir v tem, da je prvi prenosni zaslon, ki deluje, ko je privit v podnožje za žarnico brez potrebe po dodatnem ožičenju (tovrstna povezava bo prvič uporabljena v ZDA). Seveda ima možnost tudi navadne stenske vtičnice.

Ko projektor ni v uporabi za ogled vsebine, Freestyle zagotavlja tudi učinek osvetlitve razpoloženja. Ima možnost načina ambienta zahvaljujoč prosojnemu pokrovčku leče. Freestyle lahko postane tudi neke vrste pameten zvočnik, ki analizira glasbo in hkrati prilagaja vizualne učinke, ki jih je mogoče projicirati na steno, tla ali kjer koli drugje. Freestyle ponuja funkcije Smart TV, ki so na voljo na pametnih televizorjih Samsung, z vgrajenimi storitvami predvajanja ter funkcijami zrcaljenja in predvajanja, ki so združljive z mobilnimi napravami Android in iOS.

Prednaročila za prenosni projektor Freestyle so od danes odprta tudi v Sloveniji po priporočeni maloprodajni ceni 1.009,00 evrov, kot darilo pa zraven prejmete še zaščitni etui za Freestyle in tablico Galaxy Tab A8 3+32 GB Wifi (do razprodaje zalog).

Rudi Leskovec
foto: Samsung

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button