Prosti časŠportna oprema

NukeProof Giga 275 Factory 2021

Enduro kolo Nukeproof Giga je mlajši, a zmogljivejši brat enduro kolesa Nukeproof Mega, ki dobi je dobil novo oznako – Super Enduro.

Giga je zmogljiv stroj s hodom 180 mm (27,5 “) ali 170 mm (29”); Giga je pošastni tovornjak s kolesi, ki ima v rezervi še nekaj več hoda ravno takrat, ko ga potrebujete. Zaradi načina uporabe hoda daje  Giga občutek velikega, spustaškega kolesa, a vsestranskost sodobnega superenduro kolesa. Giga ima dinamično in samozavestno obliko, ki pomaga preseči meje na vseh vrstah terena.

Doma je na velikih gorskih tehničnih enduro prizoriščih, kot je La Thuile, ali pa na freeride linijah v kolesarskem parku Whistler. Vzmetenje je zasnovano tako, da je od zgoraj super prožno, hkrati pa nudi oporo v srednjem hodu in postopoma skozi celotno pot delovanja. Anti-squat je optimiziran, da zagotovi, da se Giga spusti kot huligan, vendar se ob naslednjem vpoznu obnaša novo dobnim kolesom primerno.
Platforma za vzmetenje temelji na istem principu kot Nukeproofov večkrat nagrajeni okvir za spust Dissent, čeprav zdaj z dvostopenjskim glavnim preklopnim linkom. Z uporabo ekscentričnega sistema osi lahko spremenimo kinematično progresivnost; tako je kolo mogoče prilagoditi pogojem na terenu s samo 8 mm imbus ključem.

Dve nastavitvi progresivnosti:

– Nastavitev 1 = 25,5 % progresivnost
– Nastavitev 2 = 29 % progresivnost

Okvir Giga je v celoti izdelan iz karbonskih vlaken UD 700/800. To nam je Nukeproofu omogočilo, da so togost in prožnost delov okvirja optimizirali posamično. Sprednji trikotnik je bil prilagojen stabilnosti in natančnosti, medtem ko je bil zadnji trikotnik zasnovan za prožnost, da pomaga slediti terenu in zagotavljati oprijem. Še en bonus karbonskega zadnjega trikotnika je, da ima nižjo vzmeteno maso za končno zmogljivost vzmetenja.
Na voljo je v 5 velikostih (od majhnih do XXL) v velikosti 27,5 ”ali 29” koles, zato je primeren za vsakogar.
Geometrija okvirja je dolga, nizka, podrta in strma, saj temelji na principu odmika sedeža, kar zagotavlja, da je sedeči položaj prilagojen vsem velikostim, z večjimi koti sedežev na večjih okvirjih. Cev sedeža je zasnovana tudi za maksimalno vstavljanje sedežne opore, kar omogoča uporabo potopnih sedežnih opor z več hoda.
Giga je kompatibilna s 750 ml bidonom (vključen je Nukeproof nosilec iz karbonskih vlaken), kot tudi nosilec dodatne opreme pod zgornjo cevjo za orodja za zasilno sled. Vsi modeli imajo tudi integrirano zaščito pred blatnikom in dovolj prostora za pnevmatike do 2,5 ”. Okvirji imajo serijsko komplet za zaščito barve z gumijasto oblogo 3D, zaščito pred sedeži in verigo.

Lastnosti:
okvir: karbonski (UD Monocoque T700/800), 180mm hoda
okvir je na izpostavljenih delih polepljen s prozorno zaščitno folijo
priložen karbonski nosilec bidona Nukeproof
univerzalni nosilec menjalnika SRAM UDH
3D oblikovana mehka guma za zaščito na spodnjem delu prednjega okvirja in na zadnjem trikotniku
priložen zadnjih blatnik
vilica: 180mm hoda
obročniki: 27.5″
notranja napeljava bovdnov – integrirana vodila
prostor za 750ml bidon
12x148mm BOOST vpetje obročnikov
BSA 73mm gonilni ležaj z navojem
velikosti: S – XXL

Kolesa Nukeproof si lahko ogledate in preizkusite v trgovini Wheelbase, Mengeška cesta 26, 1236 Trzin.

Rudi Leskovec
foto: Nukeproof

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button