AvtomobilizemNovice

V Indiji bo Škodin SUV poimenovan Kushaq

Prvi serijski model v sklopu projekta India 2.0, za katerega je na indijski podcelini odgovorna družba Škoda Auto, se bo imenoval Kushaq.

Prvi serijski model v sklopu projekta India 2.0, za katerega je na indijski podcelini odgovorna družba Škoda Auto, se bo imenoval Kushaq. Ime kompaktnega SUV-modela izvira iz več tisoč let starega indijskega jezika sanskrt. V še danes uporabljanem “jeziku bogov” pomeni beseda “kushak” kralj ali vladar, kar se poda samozavestni in odločni podobi novega Škode Kushaqa. Zapis s črko K na začetku in črko Q na koncu besede je nadaljevanje že uveljavljene Škodine nomenklature za družino globalno uspešnih SUV-modelov: Kodiaq, Karoq in Kamiq. Svetovna premiera novega Škode Kushaqa bo marca 2021.

Z novim Kushaqom se za Škoda Auto na indijski podcelini začenja novo obdobje. Češki avtomobilski proizvajalec je tam v okviru projekta India 2.0 odgovoren za vse aktivnosti koncerna Volkswagen. India 2.0 vključuje modelsko ofenzivo, ki se začenja s Kushaqom, skupno pa bo zajemala štiri nove kompaktne modele znamk Škoda in Volkswagen. Vsi bodo izdelani na osnovi platforme MQB-A0-IN, različice prečne modularne platforme, ki jo je Škoda Auto razvil posebej za potrebe indijskega tržišča.

Rudi Leskovec
foto: Škoda

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button