NoviceUre

Unikaten karbonski Monaco kmalu na dražbi

TAG Heuer je ohišje legendarnega Monaca izdelal iz karbona in ustvaril edinstveno kreacijo.

Švicarska urarska manufaktura TAG Heuer je za letošnji dogodek Only Watch 2021 pripravila futuristično reinkarnacijo ikoničnega Monaca.

Na vsaki dve leti se svetovni urarji v Ženevi združijo na dobrodelni dražbi Only Watch. Namen dražbe je zbiranje denarja za raziskave Duchennove mišične distrofije, za katere namenijo kar 99-odstotkov prihodkov od prodanih časomerov. V letu 2019 so na dražbi zbrali 38.593.000 CHF.

Za letošnji dogodek je TAG Heuer pripravil izjemno poslastico. Namreč, na svojevrsten, avantgarden, način je obudil zbirateljem poznani časomer iz 70. let prejšnjega stoletja, ki je znan pod psevdonimom ”Dark Lord 74033N”. Inspiracija se je križala s kreativnostjo in nastal je edinstveni časomer, ki bo definitivno privabil številne dražitelje.

Iz originala so snovalci ohranili le postavitev številčnice ter oranžne kazalce, vse ostalo je stilsko nadgrajeno. Ohišje je narejeno iz stisnjenega karbona, medtem ko je številčnica skeletne zasnove in s prečkami deluje kot kletka dirkalnega vozila. Ta tema se nadaljuje na mehanizmu, ki se ponaša s posebno končno obdelavo, katera je zahtevala dodatnih 25 ur natančnega rokodelstva. Posledično so robovi brušeni v obliki kockaste črno-bele zastave, rotor avtomatskega mehanizma se bohoti z ročno nanesenim oranžno-rumenim prelivom.

Unikatni Monaco si pripisuje naziv za največji safirni kristal na zadnji strani, ki je kadarkoli bil nameščen na ta model. Za piko na i pa so poskrbeli z zasnovo pionirskega usnjenega paščka z izgledom kovinske zapestnice. Hišna tehnika gre nekako tako, da v dvojno plast usnjenega pasa vbrizgajo silikon, ki ga nato dajo v kalup in stisnejo pri visoki temperatur. Na ta način se ustvari vzorec, ki spominja na jekleno zapestnico. Celoto zaključuje karbonska zaponka. TAG Heuer Only Watch Carbon Monaco se bo dražil 6. novembra na dogodku ob ženevskem jezeru. Pričakovana vsota za unikatno dirkaško zapestno uro je ocenjena med 50.000 CHF in 100.000 CHF.

Za vse ostale, ki nam je ta edinstveni kos nedosegljiv, a bi vseeno želeli na zapestju imeti kakšen časomer iz kolekcije Monaka, se ustavite v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani, kjer vam bo prijazno osebje razkazalo aktualne modele znamke TAG Heuer.

Rocco
foto: TAG Heuer

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button