UreZanimivosti

The Unnamed Society Golden Boy Clock by L’Epée 1839

Legendarna winchesterka dodelana v butično razstavno uro.

S strani Američanov poimenovana kot ”Puška, ki je osvojila Zahod”, puška Winchester ostaja eno najbolj ikoničnih strelnih orožij vseh časov. Podjetji The Unnamed Society ter L’Epée 1839 sta združili moči ter legendi ulila moderno namembnost.

L’Epée 1839 je že znano po svojih kreacijah izven meja. Ena takšnih je namizna ura zapakirana v dirkalni avtomobil. A stopnička višje je reinkarnacija legendarne winchesterke Golden Boy, ki ima enake dimenzije in maso, s tem pa je tudi ohranjen prvinski občutek. Zatrjujejo, da ko ”to uro” držite v rokah, je enako kot bi rokovali z avtentičnim strelnim orožjem.

V številkah to pomeni, da puška tehta 5,4 kilograma, v dolžino meri 109 centimetrov, širino 5,7 centimetra ter višino 20 centimetrov. Sestavlja jo 342 komponent, večina njih pa se nahaja znotraj mehanizma. Slednji je inspiracija magazina za naboje in popolnoma unikaten, narejen s strani konstruktorjev podjetja L’Epée 1839 ter deluje na principu repetiranja puške.

Z drugimi besedami, ročno navijalni mehanizem navijemo tako, da repetiramo winchesterko. 15 nabojev je dovolj za zagotovitev 8-dnevne zaloge energije navitja. Čas v urah in minutah je prikazan na desni strani puške, medtem ko horološka umetnina ponuja številne možnosti konfiguracije – izbira lesa kopita, gravura magazina, kombinacija materialov …

The Unnamed Society Golden Boy Clock by L’Epée 1839 je v različnih izdajah na voljo v omejenem številu. V kolikor še niso vse variacije Golden Boya razprodane, se cena ikonične puške vrti okoli 40 tisočakov.

Rocco
foto: L’Epée 1839

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button