NoviceUre

Tag Heuer Carrera Chronograph Glassbox Gold

Popoln zaključek 60. jubilejnega leta.

Letošnje leto so pri Tag Heuerju imeli polne roke dela, saj je slavni kronograf Carrera praznoval svojo 60. obletnico. Tekom mesecev so tako lansirali številne variacije športnega kronografa, med katerimi zagotovo izstopa različica Skipper ter Chronosprint. Slednjima se zdaj po markantnosti pridružuje še model iz 18-karatnega rumenega zlata.

Predstavljena izdaja nas vrne v čase, ko je Jack Heuer zmagovalcem dirk, kot sta Ronnie Peterson in Niki Lauda, podeljeval zlate Carrere in jih tako spodbudil k doseganju novih zmag. Škoda, da se ta tradicija v kakšni novodobni obliki ni ohranila vse do danes. Kakorkoli.

Zlata Carrera prav tako povzema retro pridih in se oblikovno navezuje na modele iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja. To pomeni, da se nad številčnico razprostira mogočen safirni kristal, ki ustvari tako imenovani ‘Glassbox’. Posledično se fiksna luneta s tahimetrično skalo nahaja pod steklom in se kot taka drži osrednjega dela številčnice.

Zlato je tudi na številčnici ure in se ponaša z navpičnim bušenjem. Rumeni ton ure razbijata črni kronografski podštevilčnici ob 3. in 9. uri, ki navdih jemljeta iz arhiva. Kjer bi se snovalci lahko malce bolj potrudili, je izbira barve podlage za okence z datumom ob 6. uri, saj se bela ne najbolj ujema s celotno podobo časomera.

V zlatem ohišju premera 39 mm se nahaja avtomatski mehanizem, kaliber TH20-00, ki je modificirana verzija kalibra Heuer 02, saj se po novem ponaša z dvosmerno navijalnim rotorjem, kateri bo hitreje napolnil 80-urno zalogo energije navitja. Priporočena prodajna cena, nekoč cenjene ure zmagovalca dirke formule 1, znaša 21.750 evrov. Za več informacij o modelu in nakupu se lahko zglasite v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: Tag Heuer

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button