NoviceUre

Rado DiaStar Original prejel skeletno preobrazbo

Markantna kolekcija DiaStar iz leta 1962 s futuristično zasnovo zre v prihodnost.

Leta 2022 je ura DiaStar dopolnila 60 let za kar je švicarski proizvajalec Rado izdelal kvartet modelov z uporabo sijočega, visokotehnološkega Ceramosa™, kompozita s trdoto keramike ter sijajem in odpornostjo kovinske zlitine, ki je lažji od izvirnega ohišja volframovega karabina in celo bolj odporen na praske.

DiaStar Original Skeleton je dimenzijsko zvest ohišju v obliki čelade iz lasnkega leta in sicer ima premer 38 mm, dolžino 45 mm in višino 11,9 mm. Elegantno polirana poleta iz materiala Ceramos™ je nekoliko temnejša in so posledično ujema z mehanizmom. Središče, zadnji del ohišja, zapestnica in krona so izdelani iz nerjavečega jekla, ohišje pa je vodotesno do globine 100 metrov. Oblikovna značilnost modela DiaStar je fasetirano safirno steklo, ki se dviga nad številčnico in tvori osrednji kvadrat s poševnimi stranskimi robovi.

Z uporabo istega skeletnega mehanizma, ki poganja model Captain Cook High-Tech, ima številčnica odprt dizajn. Vendar pa zlati ”železniški most”, ki se pojavi na kapitanu Cooku, pri tem modelu ni zlat, ampak siv in vodoravno brušen, da se ujema z drugimi mostovi nad mehanizmom. Tako imenovani ”železniški most” (ang. train brigde), ki odpravlja potrebo po številčnici, ponuja Radu široko paleto možnosti oblikovanja v prihodnosti. Še ena posebnost številčnice so indikatorji ur, ki visijo nad mehanizmom, in trije osrednji pozlačeni kazalci, obdelani s Super-LumiNovo, medtem ko boste značilno zlato vrtljivo sidro blagovne znamke Rado, opazili na mestu ob 9. uri.

V notranjosti samosvojega ohišja je avtomatski mehanizem, kaliber R808, ki temelji tehnologiji Swatch grupacije. Ima impresivno 80-urno rezervo moči in vključuje funkcije prikaza ur, minut ter sekund. Mehanizem je viden skozi transparentno hrbtno stran ohišja. Priporočena prodajna cena Rado DiaStar Original Skeleton znaša 1.950 evrov. Več informacij o samem modelu in nakupu lahko dobite pri pooblaščenem slovenskem zastopniku in prodajalcu Slowatch.

Rocco
foto: Rado

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button