NoviceUre

Jaeger-LeCoultre Polaris Chronograph

Dinamična plat urarja urarjev.

Polaris ni prva linija zapestnih kreacij na katero pomislite ob omembi manufakture Jaeger-LeCoultre. Še vedno je Reverso tisti, ki nosi primat znamke, a ravno to si želi švicarski proizvajalec spremeniti. Z osveženim kronografom Polaris naj bi pripričali marsikoga, ki brska med Speedmasterji, Navitimerji …

Portfelj Polaris je bil dodobra prevetren v letu 2018. Vsebuje klasične zaplete s časom in datum ter seže vse do večnega oziroma neskončnega koledarja. No, vmes se nahaja tudi kronograf, ki je bil po svoje malce dolgočasen. Modra in črna številčnica nista dovolj izstopali, kljub temu, da je Jaeger vselej poudarjal svojo prefinjenost izdelave.

Zdaj v poznane tehnikalije kovinskega ohišja premera 42 mm vstopa lakirano gradientna številčnica v sivi in modri barvi, z igirvimi oranžnimi detajli. Skozi safirni kristal hrbtne strani ohišja je moč ozreti zaključke Côtes de Genève poznanega avtomatskega mehanizma, kaliber 751, ki nudi do 65 ur zaloge energije navitja.

Odslej je možno ohišje spariti s tekstilnim ali gumijastim paščkom oziroma jekleno 3-člensko zapestnico v kombinaciji brušenih in poliranih površin. Kaj pa cene? Niso ravno v rangu prej omenjenih vročih kronografov, saj je priporočena prodajna cena ure z gumijastim ali tekstilnim paškom 15.500 evrov ter 16.100 evrov ob izbiri kovinske zapestnice. Več informacij o možnosti nakupa prejmete v butiku pooblaščenega prodajalca Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: JLC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button