NoviceUre

Poklon kreaciji Otta Fuchsa

Union Glashütte Noramis Date Limited Edition Deutschland Klassik 2023

Med urarstvom in avtomobilizmom se prepleta veliko vezi, zato ne preseneča, da sta si industriji tekom zgodovine velikokrat prišle nasproti. In tako kot se je rodilo veliko ikoničnih elementov pri snovanju ur, so se izdelovali tudi markantni avtomobilski del. Eden takšnih je platišče Otta Fuchsa, poznano s klasičnih Porschejev iz 60. in 80. let. V poklon zapuščini je Union Glashütte zasnovo platišča prenesel na številčnico modela Noramis Date Limited Edition Deutschland Klassik 2023.

Fuchsovo platišče je zasnoval Otto Fuchs v sodelovanju s Porschejevim oblikovalcem Heinrichom Kliejem in Ferdinandom Alexandrom »Butzijem« Porschejem. To je bilo prvo kovano lahko platišče, ki je bilo uporabljeno na serijskem cestnem avtomobilu. Predstavljeno je bilo na Porscheju 911S z letnico 1967.

Vse ostalo je zgodovina, saj je platišče zraslo v pravo avtomobilistično ikono in ga je mogoče opaziti na neštetih Porschejih, VW Beetlih in drugih štirikolesnih klasikah. Zanimivo pa je, da ga podjetje Otto Fuchs še danes proizvaja. Union Glashütte je v sodelovanju z ADAC Deutschland Klassik 2023, letnim relijem klasičnih avtomobilov, ki bo na sporedu od 24. do 27. maja, pripravil zanimivo zapestno kreacijo za ljubitelje jeklenih konjičkov.

Ta omejena izdaja temelji na modelu Noramis Date in njegovem 40 mm širokem in 10,4 mm visokem ohišju iz nerjavečega jekla. Ohišje je popolnoma polirano in ima preprost, a privlačen profil. Safirno steklo na vrhu je kupolaste oblike, medtem ko safir najdemo tudi na hrbtni strani ure. Navojna krona zagotovi vodotesnost do 100 metrov, kar je za elegantno uro z datumom precej spodobno!

Vendar pa je pri tej uri ohišje drugega pomena. Ikonična petkraka oblika Fuchsovega platišča dominira na črni številčnici, in pet vijakov dopolnjuje dizajn. Okence z datumom je nameščeno med spodnjima naperama z belimi arabskimi številkami na črni plošči, ki se ujemajo s črno-belo barvo kazalcev ter minutno obrobo številčnice.

Union Glashütte Noramis Date Limited Edition Deutschland Klassik 2023 poganja avtomatski mehanizem, kaliber UNG-07.1S. Temelji na osnovnem kalibru ETA 2892, in ponuja do 60 ur rezerve energije navitja. Noramis Date Limited Edition Deutschland Klassik 2023 je izdelan v omejeni seriji 200 kosov. Celoto zaključuje bež usnjeni pašček iz nubuka s kremnimi šivi z jekleno dvojno zložljivo zaponko. Kulski dodatek vozilu z ikoničnimi platišči Otta Fuchsa je lahko vaš že za 2.680 evrov.

Rocco
foto: Union Glashütte

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button