UreZanimivosti

Dve generaciji Omeginih raziskovalcev, ena zgodovinska misija v vesolje

Skupaj z ambasadorjema, Victorjem Vescovo in Charliejem Dukeom, je Omega ponovno odpotovala med zvezde.

Prejšnjo soboto je Blue Origin’s New Shepard šestim astronavtom strankam dal priložnost, da izkusijo čarobnost vesoljskega poleta na krovu NS-21.

Eden od šestih članov posadke je bil Victor Vescovo, priznani raziskovalec, ki je z Omego dosegel številne osupljive uspehe, vključno z odpravo »Five Deeps« leta 2019 na dno vseh petih svetovnih oceanov, vključno s Challenger Deep, kjer je postavil svetovni rekord za najgloblje večkratne potope plovila s posadko. Svoja oceanska raziskovanja je Victor nadaljeval v obdobju 2020-2022 med globalnimi “Ring of Fire” ekspedicijami in v tem času postal prva oseba, ki se je potopila na dno oceana, se povzpela na Mount Everest in poletela v vesolje.

Na predvečer misije NS-21 se je Victor Vescovo srečal z legendarnim astronavtom Apolla 16 Charliejem Dukeom, ki je hodil po Luni leta 1972. Poleg tega, da mu je posredoval modrosti in nasvete, je Duke Victorju Vescovoju čestital za prvo potovanje v vesolje, hkrati predstavil dve uri znamke Omega – Speedmaster Moonwatch Professional in Speedmaster Skywalker X-33.

Trenutek je bil zagotovo poseben za švicarsko blagovno znamko Omega, saj je združil dve generaciji raziskovalcev, ki sta bili priča evoluciji človeških vesoljskih poletov. Časomeri Omega so kvalificirani za letenje s strani NASE vse od leta 1965 in obenem je proizvajalec reden ter pomemben dobavitelj ur za nekatere zgodovinske vesoljske misije, vključno z vsemi šestimi pristanki na Luni.

Letenje v vesolje je zadnje Vescovo raziskovanje neznanega. Leta 2017 je zaključil redek “Explorer’s Grand Slam”, ki vključuje vzpone na sedem najvišjih svetovnih vrhov in smučati vsaj 100 kilometrov do obeh Polov. “Vedno so me navdihovali veliki izzivi in ​​odhajanje v neznano,” je dejal Vescovo. »Omega je pionirska blagovna znamka in oba vidiva podobne možnosti, kjer koli lahko. Zagrabil sem priložnosti, da odletim v vesolje, in zdi se zelo primerno in posebno, če s sabo na vožnjo vzamem še Omego.”

Svoje misli je delil tudi Charlie Duke. “Čudovito je videti navdušenje, ki ga ima toliko ljudi za raziskovanje vesolja,” je dejal Duke. »Z Apollom smo utrli pot, a razvoj komercialnega prostora pomeni več priložnosti za dostop do vesolja kot kdaj koli prej. Še vedno pa ne gre pozabiti na kakovost in zanesljivost uporabljene opreme, zato je zanesljiva ura, kakršna je Omega, bistvenega pomena pri takšnih odpravah.”

Ta misija je bila 5. človeški polet v sklopu programa New Shepard Blue Origin in 21. v njegovi zgodovini.

Rocco
foto: Omega

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button