UreZanimivosti

Darila za ljubitelje prestižnih zapestnih ur!

Ne spreglej imenitnih ročnih ur, ki so lahko izjemno presenečenje pod božičnim drevesom leta 2021!

Nimaš ideje, s kakšno prestižno uro za božično ali novo leto presenetiti ljubitelja horologije? Brez skrbi, si na pravem mestu, kjer smo urarski navdušenci z uredništva caranduser.com zate pripravili izbor prestižnih ročnih ur za moška zapestja.

V butiku Slowatch 1991 (Čopova ulica v Ljubljani) smo iz široke ponudbe prestižnih ur, izbrali nekaj izstopajočih oziroma aktualnih modelov znamk v želji, da predstavimo raznovrsten portfelj časomerov, ki cenovno segajo od dobrih 1.000 evrov pa tja čez 20.000 evrov.

V nadaljevanju so predstavljene ročne ure znamk TAG Heuer, Longines, Rado, Chopard, Omega, Breitling, Jaeger-LeCoultre in Hublot Vse predstavljene modele moških prestižnih ur si lahko ogledate in kupite v butiku Slowatch 1991 na Čopovi ulici v Ljubljani.

TAG Heuer

Znamka, ki jo nemudoma povežemo z avtomobilizmom, moto-športom in Monacom. Slednje se nanaša na legendarno zapestno uro, s katero je pravzaprav po naključju uspel preboj švicarske znamke. TAG Heuer je v bistvu odlična vstopnica v svet prestižnih ur. Ponuja dobro kvaliteto, zanimive mehanizme ter s sabo nosi nostalgijo štirih koles, zatorej je kot nalašč primeren za zapestje avtomobilističnega zasanjaka.

Linija Formula 1 v startu ponuja kvarčni (baterijski) mehanizem, vendar je določene modele mogoče kupiti tudi z avtomatskim mehanizmom.

Stopnička višje v športni eleganci je prenovljena Carrera, na voljo v treh dimenzijah ohišij – 29 mm, 39 mm in 41 mm. Ponuja veliko kombinacij barv številčnic, tipa indikatorjev ter komplikacij. Osnovna izvedenka prikazuje datum ob 6. uri, kateri sledi izvedba sledi prikaz dneva in datuma na mestu 3. ure s pomočjo mehanizma kaliber 5. Poleg jeklene zapestnice, je možno izbirati še med usnjenimi paščki. Če vas je ura zamikala, jo lahko preizkusite v butiku Slowatch 1991 v centru Ljubljane.

TAG Heuer Formula 1 Quartz (ref. št. WAZ1110.BA0875)
Cena: 1.250 €

TAG Heuer Formula 1 Quartz Chronograph (ref. št. CAZ101AG.FC8304)
Cena: 2.000 €

TAG Heuer Carrera Automatic (ref. št. WBN2012.BA0640)
Cena: 2.750 €

Longines

Korak dostopne prestižne elegance predstavljajo ure iz manufakture Longines. Portfelj zavzema elegantne, športne in tematske ure za potapljače ter pilote. Zadnje čase pa Longines precej pozornosti namenja obujanju zgodovinskih modelov z linijo Heritage.

Predstavljeni model kolekcije Longines Spirit, vsebuje številne retro elemente nekdanjih Longinesovih ur, ki so služile številnim letalcem in raziskovalcem skozi čas. Različicam v črni, srebrni in modri barvi številčnice, se v kolekcijo pridružuje najbolj trendna barva leta 2021 – zelena številčnica modela Longines Spirit Green.

Avigation BigEye je definitivno ena izmed izstopajočih ur Longinesove kolekcije Heritage. Predstavljena leta 2017 s klasično črno številčnico, se oblikovno nanaša na pilotske ure iz obdobja 1930, zdaj v paleto dodaja všečno modro številčnico v ohišju iz titana.

Longines Spirit (ref. št. L3.811.4.03.6)
Cena: 2.250 €

Longines Avigation BigEye (ref. št. L2.816.1.93.2)
Cena: 3.200 €

Rado

Rado je v svetu urarstva znan po svojih keramičnih zapestnih kreacijah. V takšni formi je poznan model Ceramica, vendar se je ta na praske odporen material prenesel tudi na vsestranski model za sodobne raziskovalce – Captain Cook. Visokotehnološki material uravnoveša skeletna številčnica, skozi katero je vidno delovanje avtomatskega mehanizma. Potapljaška ura se ponaša s številnimi vintage detajli, kateri bodo navdušili urarskega navdušenca.

Rado Captain Cook High-Tech Ceramic (ref. št. R32127152)
Cena: 3.600 €

Chopard

Švicarsko podjetje Chopard se je združilo v partnerstvo z organizacijo najbolj znane klasične avtomobilske dirke na svetu. Od leta 1989 je Chopard uradni merilec časa in sponzor dirke Mille Miglia, za katero vsako leto ustvari posebno izdajo prestižne zapestne ure, ki se zgleduje po dizajnu kultnih dirkalnih avtomobilov ter jo navdihujejo trase starodobnih dirk.

Chopard Mille Miglia 2018 Race Edition (ref. št. 168589-3006)
Cena: 5.590 €

Omega

Omega Seamaster 300 Professional Diver je svetovna zvezda s športno eleganco, ki izstopa tako z obliko kot funkcionalnostjo. Za nameček jo na zapestju nosi še britanski tajni agent James Bond, vse od leta 1995. A tokratni Seamaster Diver 300m je za odtenek bolj poseben!

Seamaster Diver 300M 007 Edition se ponaša z Master Chronometer certifikatom, kar pomeni, da je bil preizkušen in odobren po najvišjem standardu natančnosti, zmogljivosti in magnetne odpornosti švicarske industrije. Ura, ki je izdelana z domiselnimi hišnimi tehnologijami, vključno s koaksialnim mehanizmom, vzmetjo za uravnoteženje silicija in drugimi neželeznimi materiali, se lahko upre magnetnim poljem do 15.000 gauss. Ohišje iz titana meri 42 milimetrov, medtem ko je na voljo na tekstilnem nato paščku ali ‘milanski’ zapestnici, kot na fotografijah spodaj:

Omega Seamaster Diver 300m Edition 007 (ref. št. 210.90.42.20.01.001)
Cena: 8.800 €

Breitling

Breitling je zagotovo svetovna klasika med pilotskimi urami, saj ima v ponudbi ene najbolj priljubljenih kronografov v letalstvu. Generacije pilotov so se pri ključnih izračunih zanašale na skale vrtljive lunete Navitimerja, ki je z leti postal glavni zvezdnik urarskega neba.

Najnovejša Breitlingova kolekcija Super AVI, ki združuje pet novih zapestnih ur, pa obuja spomine na štiri legendarna vojaška letala iz štiridesetih let prejšnjega stoletja. Dva izmed četverice sta Vought F4U Corsair, ameriško pomorsko letalo iz druge svetovne vojne, ki je bilo zasnovano za zahtevne vzlete in pristanke z letalonosilk in odročnih pristajalnih stez ter britanski Havilland Mosquito, zgrajen med letoma 1940 in 1950, kateri je prepoznaven v svetu predvsem po svoji konstrukciji iz lesa.

Breitling Super AVI B04 Chronograph GMT 46 Mosquito (ref. št. YB04451A1B1X1)
Cena: 9.700 €

Breitling Super AVI B04 Chronograph GMT 46 Tribute to Vought F4U Corsair (ref. št. AB04451A1C1X1)
Cena: 9.600 €

Jaeger-LeCoultre

Leta 1931 je Jaeger-LeCoultre predstavil uro, ki je bila prvotno razvita za igralce pola. Rotirajoča se številčnica ure je zagotavljala zaščito pred močnimi udarci med igranjem športa. Od takrat velja Reverso za klasično uro tradicionalnega švicarskega proizvajalca.

Ure proizvajalca Jaeger-LeCoultre pospešijo srčni utrip vsakega poznavalca ur, kar seveda izhaja iz dejstva, da ga naslavljajo tudi kot proizvajalca proizvajalcev ur, saj je dolga leta JLC izdeloval mehanizme za velika imena švicarske urarske industrije.

Reverso je z leti dobil renome in številne različice – tako velikosti kot barvnih kombinacij. Na željo vam na kovinsko stran ohišja vgravirajo spomine, oziroma imate možnost izbire modela z dvojno številčnico t.i. Duoface.

Za ljubitelje okroglih ohišij, pa pri JLC ponujajo model Master, ki ponuja raznovrstne komplikacije, a najbolj zadane spodaj predstavljena Master Control Chronograph Calendar, s funkcijo koledarja, kronografa ter prikaza luninih men na čudoviti številčnici.

Jaeger-LeCoultre Reverso Classic Monoface Small Seconds (ref. št. 2438522)
Cena: 6.600 €

Jaeger-LeCoultre Reverso Classic Duoface Small Seconds (ref. št. 3848420)
Cena: 9.600 €

Jaeger-LeCoultre Master Control Chronograph Calendar (ref. št. 4138420)
Cena: 15.300 €

Hublot

Zapestna ura Big Bang letošnje leto praznuje 10. obletnico. Po desetletju izdelave vsestranske kolekcije Big Bang, bi se lahko Hublot oddahnil, vendar vedno znova preseneti s kakšno izmed kreacij – New York, San Francisco, … ”Veliki pok” ima veliko privržencev med svetovno znanimi igralci in športniki ter ga lahko štejemo za zvezdo visokega urarstva oziroma žargonsko zapisano ”Haute horologie”. Še ena plat Hublota pa je slogan umetnost fuzije, pod katerim združuje nekoč nezdružljive ali nerazumljive kombinacije materialov v zapestni uri – nižje predstavljamo Big Bang Black Magic.

Model Spirit of Big Bang je nekakšno nadaljevanje Hublotove izjemno priljubljene linije Big Bang z dodanim pridihom sodobnega dizajna ohišja v obliki soda – francosko “tonneau”. Rezultat uspešne fuzije je sodobna ura, ki vsebuje brezčasen šarm in navdušuje z večnim slogom. Pobližje smo si ogledali različico Titanium Blue.

Hublot Big Bang Unico Black Magic (ref. št. 421.CI.1170.RX)
Cena: 19.000 €

Hublot Spirit of Big Bang Titanium Blue (ref. št. 601.NX.7170.LR)
Cena: 21.700 €

Rocco
foto: caranduser.com

Povezani članki

6 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button