NoviceUre

Hublot Classic Fusion Concrete Jungle New York

Betona najverjetneje ne povežemo ravno s prestižno ročno uro? Najbrž ga tudi ne bi, če Hublot ne bi ponovno čaral z umetnostjo fuzije (njihov slogan ”Art of Fusion”) in kot navdih uporabil newyorške ulice.

Švicarski izdelovalec ur je z betonom eksperimentiral že pred štirimi leti, ampak tokratna kreacija Classic Fusion Concrete Jungle New York, gre še korak dlje. Časomer je zdaj popolna betonska kompozitna konstrukcija, vključujoč ohišje, luneta in številčnica.

Mehanizem se nahaja v trpežnejši betonski kompoziciji. Ta vsebuje med 65- in 75-odstotki finega cementa, ki se meša z 25-30 odstotki epoksidne smole – nadomešča vodo v običajnem betonu. Dodanih je še 5-10 odstotkov steklenih vlaken, ki nadomeščajo jeklo, za ojačitev konstrukcije. Hublotova ekipa inženirjev je izdelala dodatek, ki kot del epoksidne smole preprečuje, da bi butična ura sčasoma spremenila barvo.

Inženirska rešitev, ki je New Yorku še toliko bolj zvesta, je uporabljena antigrafitna obdelava, ki preprečuje, da bi se beton impregniral z različnimi nečistočami, kot je umazanija – in, seveda, grafiti.

Hublot Classic Fusion Concrete Jungle New York ostaja zvest svojemu imenu in ima prelomen podvig v urarstvu: številčnico, izdelano iz trdnega betona. Običajno so številčnice na urah Hublot podobne finemu nakitu, z ročno nameščenimi, poliranimi indeksi in v nekaterih primerih z ročno vstavljenimi diamanti.

Izjemno ohišje in 50-metrska vodoodpornost modela Hublot Classic Fusion Concrete Jungle New York varuje mehanizem kalibra HUB1143. Ta kaliber z avtomatskim navijanjem je usklajen s črnimi keramičnimi gumbi kronografa in krono za gladko in udobno delovanje. Videz dopolnjuje povsem črn tekstilni trak s črnimi šivi, narejen tako, da najbolje poudari kontrastno ohišje betonske ure.

Omejena serija 50 primerkov bo na voljo kupcem onstran Atlantika po ceni 18.800 dolarjev.

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button