NoviceUre

Hublot v Big Banga ujel duh San Francisca

Butična izdaja impresivnega časomera, ki je na voljo le kupcem onkraj luže.

Pri Hublotu imajo ta dar, da znajo ujeti čar dotičnega mesta v zapestno uro. To jim je že uspelo z vročimi modeli Capri in Mykonos z mediteranske obale, različicami Las Vegas, London in New York. Zdaj pa so se lotili ikoničnega mesta ob zalivu, San Francisco.

Ob misli na mesto San Francisco, je most Golden Gate običajno prva znamenitost, ki se pojavi v naših glavah. Most, ki ga je prvotno zasnoval Joseph Strauss leta 1917, povezuje mesto San Francisco z okrožjem Marin. Ko je bil dokončan leta 1937, je bil najvišji in najdaljši viseči most na svetu z višino 230 m in dolžino 2737 m. Ena od njegovih glavnih značilnosti ni le izrazita arhitektura, ampak tudi barva. Ta odtenek, znan kot “International Orange”, je bil izbran za povečanje njegove vidljivosti za mimovozeče ladje. Ker pa se most nahaja blizu Tihega oceana, ima barva edinstveno formulo, ki jo bolje ščiti pred soljo iz oceana.

To markantno, svetovno prepoznavno barvo, zdaj nosi tudi omejena serija Big Bang Chronographa. Hublot, kot eden od pionirjev keramike, je ta material izdelal v živo oranžni barvi, ki daje uri edinstven videz. Slednji se nadaljuje na številčnici, kjer najdemo enega od stebrov mosta, ki krasi podštevilčnico za ”tekoče” sekunde. V 45 mm ohišju se nahaja Hublotov hišni mehanizem UNICO kaliber HUB1242 tipa ”flyback” kronograf.

Hublot Big Bang Unico San Francisco je na voljo izključno v karizmatičnem butiku v San Franciscu, ki se nahaja na Geary Street, v živahnem središču mesta. Izdaja je limitirana na samo 20 primerkov in je opremljena s črnim paščkom iz kavčuka ter oranžnim tekstilnim paščkom, medtem ko je ura predstavljena v specialni škatli z motivom mosta Golden Gate. Cena je nastavljena na 22.500 ameriških dolarjev.

Rocco
foto: Hublot

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button