AvtomobiliTesti

Opel Combo Life N1 Elegance Plus

Odličen družinski sopotnik.

Danes je cel svet obnorela evforija križancev in velikih SUV-jev, kar je zadišalo tudi ljudem, ki se odločajo za nakup uporabnih družinskih avtomobilov. Zdi se, kot da vsi kupujejo tovrstne avtomobile, da bi izstopali iz povprečja, ali pa le, da bi jim sosedje zavidali. Še ne tako dolgo nazaj, so bili sinonim družinskih prevoznih sredstev karavani ali izredno praktični, in že osnovno družinsko usmerjeni enoprosotorci. Le-ti predstavljajo idealno izbiro, saj so na vsakem koraku zasnovani za enostavno družinsko sobivanje, ponujajo veliko praktičnih rešitev in velikokrat tudi finančni prihranek. Čeprav ta vrsta vozil počasi izumira ali pa so se preoblikovali v križance, kot se je recimo zgodilo z legendarnim Renaultom Espaceom, na trgu še naprej ostaja nekaj odličnih kandidatov.

Med njimi je nedvomni kralj Citroën Berlingo, verjetno poznan prav vsakemu avtomobilistu ali popolnemu laiku, saj velja za definicijo izvrstnega družinskega avtomobila. Enako lahko pripišemo tudi Oplovemu Combu, ki je v aktualni generaciji nastal na povsem enaki zasnovi, namreč razlog tiči v skupnemu lastništvu pod okriljem družbe Stellantis. S klasičnim Combom so zaradi trenutnega, okolju prijaznejšega, gibanja v celoti presedlali na električni pogon, rešitev za vgradnjo klasičnih pogonskih sklopov pa so našli pri uporabi tovorne zasnove z nepremično pregradno steno med prtljažnim in potniškim prostorom. Čeprav se je pri tej potezi izgubilo nekaj praktičnosti, Combo Life N1 še vedno nudi zajeten prtljažni prostor s skoraj 600 litri volumna, kamor lahko spravimo vso potrebno kramo za dolge počitnice, hkrati so po kabini posejane številne rešitve za odlaganje predmetov.

Notranji prostor Comba Life je prijetna lokacija za vsakodnevne podvige in večurne odprave, saj je zavoljo velikih steklenih površin izredno zračna in pregledna, za kar dodatno poskrbi ogromna panoramska streha, vzdolž katere se nahaja celo panel za shranjevanje igrač ali podobnega. Otroci bodo v takšnem vozilu brez dvoma uživali, saj trije individualni sedeži na zadnji kopi omogočajo namestitev treh otroških stolčkov, zadaj so nameščene tudi piknik mizice, starši pa bodo s pomočjo manjšega notranjega ogledala ves čas brezskrbno spremljali dogajanje zadaj. Na sopotnikovi strani se nahaja celo klasičen 220 V priključek, ki omogoča polnjenje računalnikov ali napajanje manjših gospodinjskih aparatov.

Nekoliko starejša zasnova se odraža na področju tehnologije na krovu, kajti armaturna plošča ni zasoljena s pretirano digitalizacijo, a to še zdaleč ni negativno. Merilniki so klasični analogni, številni gumbi in tipke poskrbijo za hitro aktivacijo različnih funkcij, kar obenem manj odvrača pozornost od vožnje, osrednji 8-palčni zaslon na dotik pa ponuja prav vse potrebno za podajanje ključnih informacij ter pretakanje zabavnih vsebin (Apple CarPlay in Android Auto). Dodatno lahko pohvalimo ohranitev fizičnih stikal za upravljanje ločene enote klimatske naprave, brez zapletenega iskanja aktivacije ogrevanih sedežev po zaslonu. Kljub analogni platformi je Combo Life oborožen z vrsto voznih in varnostnih pripomočkov, od ohranjevalnika smeri vožnje, prilagodljivega temopomata, samodejnega zaviranja v sili ter izredno uporabnega parkirnega pomočnika s 180-stopinjskim pogledom na okolico.

Opel Combo Life se pod motornim pokrovom ponaša z vrsto bencinskih in dizelskih motorjev, ki zagotavljajo zmogljivost in učinkovitost. Našega testnega Combo je poganjal varčen in hkrati presenetljivo zmogljiv 1,5-litrski štirivaljni dizel, ki s pomočjo turbopuhala ustvari uporabnih 96 kW (130 KM) in 300 Nm navora, kar se preko 8-stopenjskega samodejnega menjalnika prenaša na sprednji kolesni par. Čeprav moči ni v izobilju, več kot z lahkoto opravlja vsakodnevne prevoze in tudi ob večji obremenitvi z naloženim prtljažnikom ter polno posadko vozi spodobno, hkrati pa ne pogoltne preveč goriva. Na področju vozne dinamike se Combo osredotoča na udobno potovanje od točke A do točke B in ne sega po užitkih v zavojih, a vseeno je v takšnih situacijah zadovoljivo suveren.

4 kulske

Ob prevzemu testnega Combo Life N1 sem si začrtal precej nizka pričakovanja, kajti enoprostorci redko postrežejo z dinamičnim doživetjem vožnje, vendar me je po nekaj kilometrih pozitivno presenetil z vsemi ostalimi prednostmi. Uporaba je izredno enostavna in intuitivna, sistemi za upravljanje so logično razporejeni, prostora v drugi klopi je v izobilju in v prtljažnik brez težav zložimo vse potrebno. Nisem velik ljubitelj športih terencev in sem vsakič znova presenečen nad izvrstno uporabno naravo enoprostorcev, ki žal brez razloga tonejo v pozabo. Če se odločate za nakup družinskega avtomobila, ne zapravljajte nepotrebnih sredstev za velike ladje, ampak dajte priložnost odličnim rešitvam kot jih ponujajo Opel Combo in podobni konkurenti.

Žiga Kolman
foto: caranduser.com

HVALIMO:
+ prostornost prtljažnika in število odlagalnih kotičkov
+ udobje med vožnjo
+ analogen pristop, predvsem s klimatsko napravo
+ preglednost in zračnost potniške kabine

GRAJAMO:
– nekoliko nadležno je upravljanje vrtljivega izbirnika smeri vožnje
– pomanjkanje sodobnih USB priključkov in LED žarometov

Tehnični podatki:

Mere dolžina/širina/višina (mm) 4.403 / 1.848 / 1.841
Medosna razdalja (mm) 2.785
Prostornina prtljažnika (l) 597 / 2.126
Teža (prazno v./dovoljena) (kg) 1.583 / 2.380
Agregat Turbodizelski, 4-valjni, vrstni
Delovna prostornina (ccm) 1.499
Največja moč 96 kW (130 KM)
Največji navor 300 Nm pri 1.750 vrtljajih/min
Največja hitrost (km/h) 184
Pospešek 0 – 100 km/h (s) 10,5
Posoda za gorivo (l) 50
Poraba po EU normah (l/100 km) 5,7
Poraba goriva na testu (l/100 km) 7,2
Emisije CO2 (g/km) 118
Cena osnovnega modela (v EUR) 25.490
Cena testnega modela (v EUR) 35.730
Uvoznik WAE S d.o.o.
Spletna stran www.opel.si

 

Povezani članki

3 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button