MiniatureTesti

Alpha Model 1/24 Ferrari F8 Spider: Notranjost

Tokrat smo se za voljo odprte strehe in odlično vidne notranjosti odločili, da se najprej spopademo z izdelavo in detajliranjem notranjosti.

Barvi uporabljeni za ponazoritev svetlo rjavega usnja in airbrush AirViper s katerim je bila pobarvana notranjost.
Po maskiranju je bila notranjost pobarvana z pol-mat črno barvo za doseganje kontrasta.

Sam postopek izdelave začnemo z izbiro ustrezne barve notranjosti in ker na trgu nismo našli pravega odtenka, smo le-tega ustvarili sami. Za svetlo rjavo notranjost smo tako iz palete vodnih barv proizvajalca AMMO izbrali odtenka Sunny skintone in Red Brown ter ju zmešali v razmerju približno 1:1. S to dobljeno barvo smo pobarvali vse sestavne dele notranjosti, kjer bo primarna barva svetlo rjava. Po sušenju barve je sledilo maskiranje nekaterih delov notranjosti in barvanje z uporabo AMMO pol-mat črne barve, tako smo dobili ustrezne barve naše tokrat kontrastne dvobarvne notranjosti.

Nanašanje žametnega prahu za ponazoritev preprog v notranjosti makete.

Ker bo notranjost tokrat precej vidna za dodatno mero realizma poskrbimo z dodajanjem tako imenovanega flocking praha s katerim ponazorimo preprogo po celotnem dnu naše makete.

Kot pika na i je bil na volanski obroč nameščen ikoničen Ferrarijev logotip.

Naslednji korak je detajliranje. Tega začnemo z uporabo Gun metal odtenka in čopiča. S to kombinacijo pobarvamo kovinske detajle v notranjosti, kot so prezračevalne reže, kljuke in tipke menjalnika.
Po opravljenem barvanju kovinskih detajlov, namestimo sredinsko konzolo in usnjene preproge za voznika in sovoznika ter se lotimo lepljenja nalepk. Najprej se posvetimo manjšim detajlom, kot so kontrolne tipke za menjalnik, klimatsko napravo in avto sistem, števci ter nazadnje karbonska nalepka in emblem na volanu.

Tako si nekaj sklopov notranjosti, kot so vratni paneli in armaturna plošča, pripravimo v naprej in se posvetimo sedežem. Tudi tokrat so pri Alpha Model vključili karbonske nalepke. Te sicer niso tako obsežne kot pri našem prejšnjem projektu, vendar kljub vsemu zagotovijo prepričljiv izgled sedežev in armaturne plošče.

Pri nameščanju vseh nalepk, še posebej pa največjih na hrbtni strani sedežev, si pomagamo z uporabo tekočin za mehčanje nalepk AMMO Decal Fix in Deca Set ter njihovega posebnega čopiča za nameščanje in glajenje nalepk. Vse izdelke proizvajalca AMMO so nam priskrbeli pri podjetju miniatures.si , vse podrobnosti nameščanja nalepk in sestave notranjosti pa si lahko pogledate v priloženem videu:

Karbonske nalepke in AMMO tekočine za mehčanje le-teh, prav tako zelo uporaben pripomoček je čopič za nanašanje in ravnanje nalepk.
Sestavni deli pripravljeni na sestavo v celoto.

Ko so vse nalepke nameščene in vsi detajli izdelani, sledi končna montaža notranjosti. To začnemo s sestavljanjem sedežev, natančneje z nameščanjem usnjenih oblog na karbonske školjke sedežev. Za konec sedeža namestimo v notranjost in zgolj za potrebe fotografiranja namestimo prej omenjene že sestavljene sklope v celoto.

Naša notranjost je tako končana, kaj menite smo se odločili za pravilno barvno kombinacijo in zagotovili dovolj detajlov?

Končana dvobarvna črno-rjava notranjost.

Do razkritja končnega izdelka nas loči le še nekaj korakov in v naslednjem prispevku vam pokažemo izdelavo podvozja oz. bolje rečeno zavor in platišč.

Matej Grofelnik
foto: caranduser.com

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button