AvtomobilizemNovice

Unleashed E-Type z mogočnim V12 motorjem

Iz poplave Jaguar E-Type »restomod« predelav izstopa Unleashedov produkt.

V svetu avtomobilizma zadnje čase ne primanjkuje različnih sodobnih prenov ali restomodov, še posebej legendarnih Jaguarjev F-Type. Čeprav je prečudovit avtomobil, se številne posebne mojstrovine izgubijo v množici. Na nasprotnem spektru električne izvedenke Reborn je prispel izdelek oddelka Unleashed pri specialistih E-Type UK, ki ga poganja mogočen dvanajstvaljni motor.

Predhodno so se že lotili Series 1 modelov s šestvaljnimi vrstnimi motorji, tokrat je na vrsto prišel Series 3, ki pod dolgim motornim pokrovom skriva V12 motor. Omenjeni dvanajstavljnik je bil deležen obsežne predelave, saj so vsak valj povrtali za končno 800 kubičnih centimetrov povečano prostornino. Sedaj 6,1-litrska zverina proizvede 400 konjskih moči in ponuja več navora že pri nižjih vrtljajih. Za nepopisno vozno doživetje so ga povezali s petstopenjskim ročnim menjalnikom z lažjim vztrajnikom, medem ko nov izpušni sistem iz nerjavečega jekla poskrbi za pravo V12 atmosfersko simfonijo.

Seveda pri Unleashed niso pozabili na zamenjavo ostalih nujno potrebnih komponent, kot so močnejše zavore in nastavljivo vzmetenje. Njihov program predelave je sicer zelo senzibilen pri kozmetičnih popravkih. Platišča z naperami ostajajo, le povečana so na 16-palcev, prav tako notranjost ostaja močno vpeta v šestdeseta leta, kljub vgradnji električno pomičnih stekel, Bluetooth radijske postaje in klimatske naprave.

Cene E-Type Unleashed se brez upoštevanega donatorskega avtomobila pričnejo pri 325 tisoč funtih (380 tisoč evrov). Zraven lahko torej prištejemo še najmanj 100 tisočakov za soliden primerek originalnega E-Type.

Žiga Kolman
foto: E-Type UK

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button