E-MobilnostNa kolesih

Pure Electric predstavlja dva nova revolucionarna električna skiroja

Pure Advance in Pure Advance Flex odpirata novo poglavje električnih skirojev.

Britansko podjetje Pure Electric razkriva dva nova modela električnih skuterjev, s katerima postavljajo nova merila zasnove takšnih električnih dvokolesnikov, s prepoznavnima stopničkama, ki omogočajo stabilno vzporedno postavitev stopal.

Klasični skuter Pure Advance in praktična zložljiva izvedenka Pure Advance Flex se pohvalita z razmeroma nizko maso 16 kilogramov in oblikovanjem, ki se osredotoča na odlično vozno izkušnjo ter navsezadnje varnost. Rezultat teh meril je osrednja šasija s stranskima stopalkama za noge, namesto običajne postavitve z enim stopalom pred drugim. Pri takšni razporeditvi ima voznik več stabilnosti in nadzora nad skirojem.

»Da bi zares spodbudili spremembe in izzvali tradicionalni način potovanja, smo vedeli, da moramo ustvariti izdelek, ki je bistveno drugačen,« je dejal Sam Bernard, glavni tehnološki direktor družbe Pure Electric. »Proizvajalci električnih skirojev so doslej predstavljali predvsem »otroške« skiroje z ozkim voznim prostorom, ki ga dopolnjujeta baterija in elektromotor. Naravna postavitev s pogledom naprej postavlja voznika bližje k tlom in ponuja več nadzorovane zabave v zavojih.«

K dodatni varnosti prispeva tudi tehnologija Pure Control, ki skrbi za stabilizacijo krmila. Za varno zaustavljanje skrbita regenerativno zaviranje zadnjega kolesa in bobnata zavora spredaj, večja 10-palčna kolesa brez zračnic pa skrbijo za boljšo blažitev nepravilnosti na vozišču. Med dodatne varnostne pripomočke štejemo še sprednje in zadnje smernike, ter močno LED osvetlitev na obeh koncih.

Za pogon Pure Advance električnih skirojev skrbita motor s 500 W (maksimalno 710 W) moči in baterija s kapaciteto 355 Wh pri osnovnem oziroma 432 Wh pri Advance + modelih. Z enim polnjenjem bo mogoče z vstopno izvedenko in zložljivim Flex prevoziti do 40 kilometrov, zmogljivejši Advance+ lahko prevozi dodatnih 10 kilometrov. Prav vsi modeli se pohvalijo z IP65 stopnjo zaščite proti vlagi. Električni skiro Pure Advance se ceni na 917 evrov, za Advance+ bo potrebno odšteti 1.032 evrov, za praktičnega Flex pa dobrih 1.260 evrov.

Žiga Kolman
foto: Pure Electric

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button