UreZanimivosti

Menjavanje paščkov ali ko personalizacija dobi pomen

Še preden se znebite ure, ki ste se jo tekom lastništva naveličali, samo na hitro pomislite, ali je možna kakšna alternativa, da osvežite vaše razmerje. Neskončno pregovarjanje z (ne)potencialnimi kupci ter cenkanje okoli končne cene se da vsaj za nekaj časa izogniti, če se poistovetite z menjavanjem paščkov.

Med ljubitelji časomerov je menjava ”tovarniškega” paščka oziroma zapestnice z nekakšnim iz ”tretje” roke zelo utečena praksa. Paneristi so precej visoko na lestvici po številčnosti kolekcije nadomestnih paščkov. Verjamem, da omenjenim sledijo lastniki potapljaških, pilotskih kot tudi vojaških časomerov.

In kdaj je pravzaprav ura zrela za personalizacijo? V grobem ni pravila, a če že želite malce usmeritve, potem vsekakor priporočam izbiro ure s preprosto zasnovo številčnice, nemara celo v monokromatskem odtenku, kot je denimo tale Stowa. Posledično se lahko s to zasnovo kombinirajo barvne variacije paščkov, medtem ko celota na zapestju ne bo delovala preveč cirkuška.

Kje dobiti paščke? Mnoge urarske manufakture imajo svoje programe dodatkov, kamor se uvrščajo še paščki in zapestnice. Praviloma je ta izbira dražja, ni pa nujno, saj je odvisno od vaših preferenc in kvalitete izdelave ter materiala. V bistvu lahko pašček s kompletov za menjavo dobite že za nekaj evrov na Aliexpressu. Predlagam, da enostavno v iskalnik brskalnika vpišete kakšen tip paščka iščete in njegovo dimenzijo ter se podate na raziskovanje.

Dobro vsaj razdaljo med ušesoma (lugs), če ne že model ure ali celo referenčno številko. Kar preostane je še postopek menjave, ki ga lahko opravite sami, v kolikor ste vsaj malo tehnično podkovani in se ne bojite opraskati ure. V nasprotnem primeru obiščite najbližjega urarja. Obstaja pa še tretja opcija, da kupite pašček z integrirano vzmetjo ter enostavnim sistemom nameščanja.

Rocco
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button