TestiUre

Designhütte Watch box Chicago 8+ Carbon

Škatla za ure, ki se jo bodo razveselili preudarni ljubitelji ur.

Designhütte je številnim slovenskim ljubiteljem zapestnih ur verjetno (še) nepoznana blagovna znamka. Njihovo poslanstvo je usmerjeno predvsem v proizvodnjo in dobavo cenovno dostopnih artefaktov za ljubitelje ur. V njihovem naboru boste našli vse od škatel, varnostnih omar, trezorjev in navijalcev ur.

Tokrat smo na preizkus dobili škatlo Designhütte Chicago 8+ Carbon za shranilo osmih ur, čigar glavni atribut je razmerje med ceno in kakovostjo. V preteklosti smo namreč preizkusili že kar nekaj škatel bolj prestižnih proizvajalcev, ki se seveda lahko pohvalijo s precej bolj prestižnimi materiali, domislicami in verjetno tudi izgledom … Toda ali vse to odtehta tudi ceno?

Težko je namreč govoriti, da je škatla za ure draga, če pa v njej shranjujete časomere za 1.000, 5.000, 10.000 in več evrov, celotna zibrka ur pa pri ljubiteljih zlahka preseže vrednost novega družinskega avtomobila, pogosto tudi športnih. Kljub vsemu so škatle, ki se cenovno umeščajo v razrede nad 500 evrov, večini vseeno težje dostopne, zato ne čudi, da številni urarski zanesenjaki svoje urarske dragulje shranjujejo v originalni embalaži.

No, pri Designhütte so poskrbeli, da izgovorov ne bo več! Škatla, ki je prestala naše preizkušanje, se ni od dražjih konkurentov prav nič razlikovala. Še več, povsem brezsramno se lahko ob bok postavi bolj uveljavljenim izdelovalcem. Naš testni primerek je bil odet v ovoj, ki spominja na karbonska vlakna in je takšna kot nalašč za avtomobilske navudšence, ki svoje jeklene konjičke krancljajo z vsemi mogočimi karbonskimi dodatki.

Za dobrih 200 evrov (natančna cena je 229 evrov) boste dobili sila lično in kompaktno škatlo, kjer bo počitek našlo do osem ur. Za varnost – le-ta je bolj mišljena pred domačimi otroci ali ženo – je poskrbljeno s ključavnico, priložena pa sta dva ključka. Pod urnim delom je še predal, s petimi prekati, kamor boste lahko shranili dodatne paščke, manšetne gumbe, nakit …

Kaj torej sploh razlikuje Designhütte od dražje konkurence? Praktično nič … če seveda niste pikolovci. Kdor prisega na mehko zapiranje, bo le-tega zaman iskal, to pa je domala tudi edina malenkost, pri kateri bi petičneži lahko vihali nos. Tudi blazinice, kamor vpnemo ure, so več kot korektne izdelave, hkrati pa lepo sedejo v za to namenjen prostor.

Designhütte je verjetno eden najboljših/preudarnih razlogov, da si končno omislite škatlo za shranilo ur in končno nehate masakrirati originalne škatle v kateri ste dobili svojo uro. Saj veste, če boste svojo uro nekoč tudi prodajali, boste težko nekoga prepričali, da je niste pogosto nosili, če pa bo škatla izgledala kot, da je preživela nekaj tankovskih bitk. Sploh s ceno 229 evrov ponuja Designhütte odlično priložnost, da končno s ponosom pokažete prijateljem vašo zbirko ur, po drugi strani pa, da svoji zbirki dodate še kakšno …

Boštjan Horvat
foto: caranduser.com

Povezani članki

3 komentarjev

  1. Na prvi pogled bi dejal da je cena 500 +. Res zgleda top, bi bila za mojo kolekcijo ur. A se jo da dobiti tudi pri nas in kje?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button