NoviceUre

Bulova Classic Wilton GMT

Cenovna demokratizacija ene bolj zaželenih komplikacij.

Odmevna novica za vse ljubitelje potovalnih ur. Bulova predstavlja simpatičen časomer s funkcijo GMT, ki se s cenovnega in ekskluzivnega vidika oddaljuje od razvpitih kosov s štiri- ali petmestno številko.

Kako je to mogoče? Bulova je v kovinsko ohišje premera 43 milimetrov vgradila poznani avtomatski mehanizem Miyota 9075, ki odslej nudi še prikaz drugega časovnega pasa z dodatnim kazalcem. Takšen prikaz je definitivno ljubši med urarji, kot denimo tista komplikacija, ki z zasukom lunete s sabo potegne kazalec ur v aktualen časovni pas – za primer klikni na to povezavo.

Posledično lahko lastnik na zapestju spremlja dva časovna pasova. Domačega in gostujočega, če želite. Ne glede na to, bo pogled zagotovo uhajal na številčnico, saj se je Bulova potrudila z reliefom sveta, orientiranega preko Azimuta. Številčnico dodatno začinijo kombinirani indikatorji ur s črtami in rimskimi številkami ter datumsko okno ob 3. uri. Prav tako ne manjka luminiscenca na kazalcih ur, minut ter drugega časovnega kazalca.

Kot že omenjeno, kovinsko elegantno ohišje v premer meri 43 milimetrov. Višina znaša za pod rokav znosnih 12,7 milimetra, medtem ko je razdalja ”lug to lug” 50 milimetrov. Skozi safirno hrbtno stran ohišja, ki je mimogrede vodotesno do 30 metrov, se lahko vidi delovanje mehanizma. Le-ta bo uro držal pri ”življenju” do 42 ur.

Bulova Classic Wilton GMT je na voljo v dveh barvnih kombinacijah in sicer s srebrno številčnico, pozlačenim ohišjem ter rjavim usnjenim paščkom in modro številčnico, srebrnim ohišjem ter črnim usnjenim paščkom. Več informacij o modelu lahko dobite v butikih prodajalca Slowatch. Priporočena prodajna cena znaša 850 evrov oziroma 870 evrov, kolikor je potrebno odšteti za izdajo s pozlačenim ohišjem.

Rocco
foto: Bulova

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button