NoviceUre

IWC Pilot Timezoner Le Petit Prince

"Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.'' - Antoine de Saint-Exupéry, Mali princ

Zgodbo o Malem princu (Le Petit Prince) je sanjal Antoine de Saint-Exupéry, ki je narodni heroj Francozov, ljubljeni avtor otrokom in znan kot pionirski pilot poznavalcem letalstva. Izkazalo se je, da je imel vpliv tudi na urologijo.

IWC kuje dolgoletno partnerstvo z Mladinsko fundacijo Antoine de Saint Exupéry, plod katerega je aktualna izdaja časomera IWC Timezoner edicija “Le Petit Prince”. Kot številne omejene izdaje Le Petit Prince (Mali princ) doslej, se tudi nova ura pohvali z značilno temnomodro številčnico brušeno v stilu sončnih žarkov ter rjavim usnjenim pasom z belimi šivi. Ohišje je izdelano iz nerjavečega jekla in v premer meri 46 milimetrov. Na keramični luneti so označena mesta v graduiranih časovnih pasovih po vsem svetu.

Hišno zasnovani mehanizem kaliber IWC 82760 je povezan z luneto. Posledično se lahko sprehodite čez časovne pasove, le pritisnete luneto in jo obrnete v želeno mesto. S premikom napreduje tudi urni kazalec, ko pa prečkate datumsko črto, se spremeni tudi datum. Ta funkcionalnost je omogočena brez da bi se mehanizem ustavil. Kaliber ima tudi 60-urno rezervo moči in trik, ki ga IWC imenuje “sistem navijanja Pellaton”, saj je zasnovan za zmanjšanje trenja in obrabe z uporabo keramičnih komponent iz cirkonijevega oksida.

Posebnost butičnega časomera je velika krona v stilu pilotskih ur. Zadnja stran razkriva notranjost mehanizma, kjer na avtomatskem navitju najdemo ”Malega princa”. IWC Timezoner Le Petit Prince je limitiran na 1.500 primerkov, zanj pa bo potrebno odšteti 15.000 evrov.

Rocco
foto: IWC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button