MiniatureTesti

LEGO Volkswagen T2 Camper Van #10279

V uredništvu smo se zopet zapodili v konstruiranje … Tokrat v kultnega VW-jevega T2.

Pred časom smo v našem uredništvu že zlagali kocke, in sicer Porscheja 911 RSR. Šele, ko se lotite sestavljanja, ugotovite, zakaj so nasmehi otrok (in čedalje bolj pogosto odraslih) tako zelo široki. Mi smo se zopet načudili vsej genialnosti Legovih konstruktorjev.

navodila imajo 330 strani

Naš preizkušani primerek je bil to pot kultni VW-jev Camper T2. V svojih časih je navduševal hipije, ki jim je omogočal brezskrbne radosti širom sveta in le neprevozna cesta je pomenila kapitualcijo (pogosto niti to še ne). Skozi leta je s svojo praktičnostjo in robustnostjo prepričal še zadnje skeptike, dandanes pa boste morali za pravega Type 2 Camperja odšteti nekje med 25 in 30 tisočakov.

Legov set je seveda bistveno cenejši, a še zdaleč ne poceni. Naj vas cena 159,99 evrov ne odvrne od nadaljnjega branja. V našem uredništvu smo sestavljanju posvetili skoraj 10 ur in tega nismo obžalovali niti za hip. Že prvi stik z debelimi navodili daje slutiti, da je posvečenost podrobnostim zares izjemna. Če na zunaj deluje zgolj kot T2, večino podrobnosti skriva v svojih nedrjih.

Volkwagen Camper T2 je dodelana kreacija s kopico detajli

V notranjosti boste našli vse od plinske jeklenke, kozarca, zložljive klopi, ki jo predrugačite v posteljo, prav tako je zložljiva miza, pa hladilnik z banano, zavese … Verjetno sta najbolj impresivna dvižna streha, ki je poleg vsega še snemljiva, da si kasneje lahko ogledate še „drobovje“ T2 in drsna vrata, ki jih lahko odpirate z vzvodom. Tudi potniška kabina ne zaostaja veliko. Dva fotelja v prvi vrsti, premikajoči volan (in seveda pnevmatike) in par vrat, ki se odpirajo.

A to vseeno še ni vse. Ko človek pomisli, da bo poudarek na notranjosti, se pripeti še del, ko se lotite sestavljanja motorja, ki je dejansko na moč podoben tistemu iz izvirnika, hkrati pa je možno odpirati tudi vrata motorja. Ko sestavite še surf in dva zložljiva naslanjača ste pri koncu in voila – Camper T2 je končan!

Legov VW Camper T2 sodi v skupino „Icons“, vsebuje 2207 kock, priporočena starost pa je nad 18 leti. Vseeno se bodo tega seta brez težav lahko lotili tudi mlajši, a pri starejših bo ob sestavljanju vsekakor bistveno bolj pristona nostalgična nota. Za konec velja omeniti še to, da se Camper T2 počasi poslavlja iz Legovega nabora setov, zato nikar ne odlašajte z nakupom, saj veste … Starejši seti lahko čez čas dosežejo tudi vrtoglave cene … Zgolj kot nasvet …

Boštjan Horvat
foto in video: caranduser.com

Povezani članki

6 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button