MiniatureTesti

Alpha Model 1/24 Ferrari F8 Spider: Končna montaža

Vsi sestavni deli so pripravljeni da jih združimo v izjemno celoto.

Tako je prav ste prebrali, začenjamo s končno montažo našega Ferrarija F8 Spider. Naj najprej tistim, ki niso sledili našem projektu, in tistim, ki so od navdušenega čakanja na končni rezultat že malce pozabili, kako smo do sedaj izdelovali našo maketo, prevetrimo spomin. Tudi tokratni projekt se je začel s pregledom vsebine kita in tako imenovanim unboxingom, kjer smo vam podrobno prikazali kaj vse naš čaka, nadaljevali smo s pripravo resinskih delov, s čimer smo zagotovili ustrezno podlago naše makete. Nato je zavoljo brezstrešne narave tokratne makete sledila izdelava notranjosti, da se bo naš Ferrari lahko “vozil” naokoli smo poskrbeli z izdelavo zavor in platišč. V zadnjem prispevku pa smo karoserijo oddeli v značilno rdečo barvo.

Tokrat bomo vse te sklope, s ščepcem dodatnih detajlov združili. Vse skupaj začnemo z nameščanjem kovinskih delov hladilnikov in zaščitnih mrežic le-teh, nadaljujemo s sestavo zadnjega difuzorja na katerega namestimo odsevna telesa in zaključke izpušnih cevi.

Sestavljanje nadaljujemo z namestitvijo svetlobnih teles. Zadnje luči obarvamo s prozorno rdečo barvo, sprednjim dodamo nekaj kovinskih detajlov in vse skupaj skrbno namestimo na spolirano karoserijo.

Po nameščanju luči pričnemo s končno montažo notranjosti, najprej na notranje dele karoserije namestimo vratna panela in nato še armaturno ploščo, na hitro namestimo še stranska ogledala in zadnji spojler in že se lotimo nameščanja pred sestavljene potniške kabine.
Kot je že v navadi pri maketah proizvajalca Alpha Model, šele pri tem koraku notranjost prvič vidimo v celoti sestavljeno in le-ta je zares impozantna. Tokrat se za razliko od prejšnjih maket kjer je pogled v notranjost ovirala streha, vidijo vsi najmanjši detajli.

Končni izdelek je že skoraj v celoti viden, da pa bo ta zares izvrsten, maketi dodamo dno avtomobila in v pravilne pozicije namestimo kolesa.

Z namenom, da preprečimo poškodbe med delom vetrobransko steklo namestimo tik pred zaključkom makete. Ko je vetrobransko steklo nameščeno in pritrjeno v svoji končni poziciji, za piko na “i” dodamo še kovinske brisalce, kovinski Ferrarijev napis na zadek pokrova motorja in oznako modela v obliki kovinske registrske tablice.

Projekt Ferrari F8 Spider je s tem zaključen, v zadnjem prispevku namenjenem tej maketi vam pokažemo le še nekaj studijskih fotografij na katerih boste lahko občudovali vse detajle makete.

Matej Grofelnik
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button