MiniatureTesti

Alpha Model 1/24 Ferrari F8 Spider: Unboxing

Ste ob namigih in novicah pavilno ugotovili naš naslednji projekt?

Tudi če niste, vam ne zamerimo … Priznamo, da smo vas z namigi in nedavno predstavljeno novostjo proizvajalca Alpha Model verjetno speljali na napačno sled. Odprta strešna različica hibridnega SF90 pride na vrsto kasneje, tokrat se bomo lotili Ferrarija F8 Spider.

Pri proizvajalcu Alpha Model skrbijo, da nam maketarski projektov ne zmanjka in tako smo iz njihovega repertoarja tokrat izbrali maketo, kjer bo trud vložen v notranjost makete viden tudi po zaključku projekta. Pa začnimo na začetku. Tudi tokrat nas pozdravi lična temnomodra kartonasta škatla s sliko in oznako makete, katero bomo tokrat najprej odprli in pregledali vsebino. V prihodnjih prispevkih vam bomo pokazali, kako izdelati celotno maketo in vas v primeru, da se jo tudi sami lotite, opozorili na morebitne težave pri gradnji.

Vsi sestavni deli makete položeni na delovno podlago

Po odprtju škatle na hitro pregledamo celotno vsebino in vse sestavne dele položimo na podlago. Takoj opazimo, da tokrat pri Alpha Model niso bili tako radodarni kot pri SF90 in nam ne ponudijo možnosti izbire sedežev in platišč.

Kot so nas pri kitajskem proizvajalcu sedaj že do dobra razvadili, so vsi sestavni deli, tako resinski kot kovinski izvrstne kvalitete in brez najmanjše napake.

Tokratni projekt bomo začeli malce drugače kot pretekle, kjer smo začeli z izdelavo karoserije, zato najprej odpremo in detajlno pregledamo vse sestavne dele notranjosti makete. Kot smo že omenili, so pri Alpha Model tokratni maketi namenili “le” športne karbonske sedeže, kljub temu pa so zelo smiselno razdelili sestavne dele, da maketarjem pri izdelavi omogočajo lažje in boljše detajliranje.

Naš “unboxing” nadaljujemo s pregledom sestavnih delov “podvozja”. Verjetno se vas je našlo nekaj, ki se sprašujete zakaj podvozje v narekovajih. Razlog je preprost, tudi pri maketi F8 spider so pri proizvajalcu od celotnega podvozja ponudili zgolj zavore in platišča. V tem sklopu pregledamo še zadnji difuzor, katerega bodo tudi tokrat krasile karbonske nalepke, stranska ogledala, zadnji spojler in sprednje luči.

Nadaljujemo z največjim sklopom resinskih sestavnih delov naše makete – s karoserijo. Kot smo že omenili je kakovostni standard Alpha Model maket res izjemen in nič drugače ni tudi pri karoseriji. Izjemni detajli in nobenih napak. Kar opazimo tokrat, so opore A-stebričkov, katere bomo pri barvanju karoserije odstranili, proizvajalec pa jih doda za preprečevanje poškodb med transportom makete. Kako in s kakšnim materialom podjetja Spekter Žalec bomo našo karoserijo obdelali in pobarvali, si boste lahko ogledali v prihodnjih prispevkih.

Izjemna karoserija, tokrat brez strehe.

S pregledom resinskih delov smo končali in verjetno ste ugotovili, da tokrat manjka en sklop. Glavni krivec za pomanjkanje pogonskega sklopa je Ferrari, saj so prisilno polnjen V8 agregat skrili pod pokrov brez steklenega okna. Zato s pregledom nadaljujemo z nalepkami. Takoj opazimo, da je nalepk precej manj kot pri SF90, pri tem je vseeno potrebno poudariti, da imamo vse karbonske nalepke za notranji kot tudi zunanji karbonski paket. Nalepke tudi tokrat navdušujejo s kakovostjo, pri čemer lahko sklepamo, da nanašanje le-teh ne bo preveč zahtevno.

Nalepke za ponazoritev karbonskih paketov, notranjosti in zunanjosti.

Do konca nam ostaneta le še dva sklopa, prozorni in kovinski deli ter navodila. Pustimo navodila za konec in se lotimo kovinskih in prozornih delov. Tudi tokrat so so priložena stekla izdelana iz acetatne folije, lasersko razrezana in z obarvanimi robovi. Kovinski deli pa vsebujejo zavorne kolute, običajne dodatke v notranjosti in tokrat tudi predpražnike.

Za konec nam ostanejo še navodila. Ta so zopet klasična, pomanjkljiva, brez oznak o barvah ali opozoril kako izdelati maketo. Pa vendar je potrebno poudariti, da so makete Alpha Model primerne za izkušene maketarje kateri detajlnih navodil pravzaprav ne potrebujemo.

Za vse, ki vas zanimajo še dodatne podrobnosti makete vam tudi tokrat prilagamo video:

Tudi tokrat predstavljeno maketo lahko kupite pri evropsekm prodajalcu Alpha Model maket Modellisto.at, ceno pa najdete v tehničnih podrobnostih makete.

Tehnične podrobnosti makete:

Proizvajalec: Alpha Model
Model: Ferrari F8 Spider
Merilo: 1:24
Material: poliesterska smola, guma, jedkana kovina
Št. sestavnih delov: cca. 100
Cena: 169,95 evrov

Prednosti:
+ Kakovost resinskih odlitkov
+ Kakovost kovinskih sestavnih delov
+ Detajlirana karoserija in notranjost
+ Prosojnost prozornih delov in že narejeni črni robovi na steklih

Slabosti:
– Manjkajoče vzmetenje
– Manjkajoč pogonski agregat

Matej Grofelnik
foto: caranduser.com

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button