MiniatureTesti

Alpha Model 1/24 Ferrari F8 Spider: Zavore in platišča

Kot obljubljeno v prispevku o notranjosti, bomo dodaten košček h končanju našega Ferrarija napravili tokrat ko naredimo zavore in platišča.

Vsi sestavni deli podvozja odeti v ustrezne barve in pripravljeni na sestavo s pomočjo BSi SuperGold+ lepila in posebnega maketarskega primeža.

Tokratni prispevek bo, glede na majhno število sestavnih delov, kratek. Začne pa se kot po navadi z barvanjem. Tokrat najprej vse sestavne dele, razen platišč in zavornih čeljusti, pobarvamo z mat črno barvo proizvajalca AMMO, platiščem namenimo Gun metal odtenek, zavorne čeljusti pa odenemo v živo rumeno barvo proizvajalca Tamiya.

Da zagotovimo realen izgled zavornih diskov, kovinske dele le-teh pobrusimo z uporabo rotacijskega orodja in malce bolj grobe pile. Kako izgledajo zavorni diski po končanem postopku v praksi, si lahko ogledate v videu:

Pobrušene kovinkse obloge zavornih diskov delujejo zelo prepričljivo med nanašanjem Ferrarijevih logotipov na živo rumene zavorne čeljusti.

S tako obdelanimi zavornimi diski in pobarvanimi ostalimi sestavnimi deli nadaljujemo z izdelavo zavor. Na resinske osnove diskov nalepimo kovinske obloge in vse skupaj namestimo na kvadre kateri bodo služili namestitvi koles na karoserijo. Na omenjene kvadre se namestijo tudi zavorne čeljusti in za konec čeljustim dodamo še Ferrarijeve embleme. Zavore in bloki za namestitev so tako končani, do zaključka sklopa o “podvozju” tako manjka samo še namestitev platišč.

V ta namen z uporabo kromiranega markerja najprej na platiščih pobarvamo posamezne krake in s tem dosežemo končni izgled dvobarvnih platišč. Na tako pripravljena platišča namestimo pnevmatike in vse skupaj dodamo na prej končane bloke in zavorni sistem.
Da zaključimo tokratni sklop, na sredino platišč namestimo Ferrarijeve embleme in vse skupaj skrbno shranimo do koraka končne montaže naše makete.

“Podvozje” našega F8 Spider je pripravljeno na končno montažo.

V vseh dosedanjih prispevkih smo tako izdelali vse razen največjega sklopa naše makete – karoserije. Prav karoseriji se bomo posvetili v naslednjem prispevku.

Matej Grofelnik
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button