NoviceTehnika

Sony WF-1000XM4

Najnovejše brezžične slušalke WF-1000XM4 iz priznane Sonyjeve družine slušalk 1000X so namenjene tistim, ki želijo prisluhniti le glasbi.

Najnovejše brezžične slušalke WF-1000XM4 iz priznane Sonyjeve družine slušalk 1000X so namenjene tistim, ki želijo prisluhniti le glasbi. Zasnovane so tako, da se prilegajo vsakemu ušesu ter omogočajo osebno prilagojeno izkušnjo za vsako situacijo.

Odlikuje jih vodilna tehnologija odpravljanja šumov, ki jo dvigujejo še na višjo raven z na novo zasnovanim integriranim procesorjem V1. Izboljšana zmogljivost odpravljanja šumov in tehnologija Bluetooth v izvedbi SoC (System on Chip) prinašata višjo raven odpravljanja šumov v slušalkah, hkrati pa poskrbita za nižjo porabo energije v primerjavi s prejšnjim modelom. Podpirajo brezžični zvok visoke ločljivosti High-Resolution Audio, za kar uporabljajo Sonyjevo tehnologijo kodiranja zvoka LDAC, ki se je uveljavila kot standard na tem področju.

Funkcija Speak-to-Chat uporabnikom omogoča kratke pogovore brez odstranjevanja ušesnih slušalk. Takoj ko z nekom spregovorite, namreč funkcija Speak-to-Chat samodejno prekine predvajanje glasbe ter omogoči prehajanje zvoka iz okolja, da se lahko pogovorite – kar je nadvse priročno, če želite slušalke obdržati v ušesih ali če imate polne roke. Ko je pogovora konec, se glasba znova samodejno nadaljuje. Slušalke WF-1000XM4 prinašajo tudi način »Quick Attention«. Če želite za hip prisluhniti zvokom iz okolice ali na hitro kaj povedati, preprosto položite prst na levo slušalko. S tem v trenutku znižate glasnost, da lahko prisluhnete zunanjim zvokom.

Naslednja funkcija, ki jo velja izpostaviti, je Adaptive Sound Control (prilagodljivo upravljanje zvoka). Gre za pametno funkcijo, ki zaznava, kje ste in kaj počnete – ali na se na primer vozite, hodite ali čakate – ter na podlagi tega prilagodi nastavitve zvoka okolice tako, da ustvari idealno izkušnjo poslušanja. Z aplikacijo Sony Headphones Connect lahko poiščete primerno obliko za svoje uho. Aplikacija vas popelje skozi nekaj preprostih meritev, s katerimi boste našli idealno velikost ušesnih nastavkov, ki preprečujejo vstop šumov iz okolja. Obenem so manjše in lažje za 10 % v primerjavi s prejšnjo generacijo, kar pa ne vpliva na kakovost ali avtonomijo baterije.

Slušalke WF-1000XM4 omogočajo celodnevno poslušanje, pri čemer že eno polnjenje zadostuje za 8 ur uporabe, energija za še dodatnih 16 ur pa se nahaja v škatlici za polnjenje. Hitro 5-minutno polnjenje poskrbi za dodatnih 60 minut poslušanja, aplikacija Sony Headphones Connect pa vas bo obvestila vsakokrat, ko se bo zaloga energije v škatlici za polnjenje spustila pod 30 odstotkov. Slušalke WF-1000XM4 bodo na voljo v črni in srebrni barvi, in sicer od junija 2021 dalje po predvideni maloprodajni ceni 280 evrov.

Rudi Leskovec
foto: Sony

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button