E-MobilnostMotociklizemNa kolesihNovice

Tarform Luna: Električni motocikel naših sanj

Sodobna tehnologija in retro oblikovanje pod tančico ekoloških materialov.

Nova fantastična mojstrovina na dveh kolesih, Tarform Luna, daje prednost dvema lastnostma – stilu in trajnosti. Že ob prvem pogledu lahko opazimo, da brez dvoma prevladuje tista prva vrlina.

Videz je resnično Lunina največja prednost pred konkurenco, saj oblikovanje močno spominja na klasike iz 30. let prejšnjega stoletja pomešano z modernim minimalizmom. Že dalj časa pri različnih proizvajalcih sorodnih električnih motociklov opažamo ta trend združevanja dveh sveto, kajti le na ta način lahko nove znamke prepričajo ustaljene bencinske motoriste. V primeru Lune vas nihče ne bo obsojal s pogledi ob vožnji zastarelega motocikla, saj njegov pogonski sklop prijaznejši do okolja, prav tako tudi materiali uporabljeni pri konstruiranju.

V to kategorijo spadajo materiali, kot so lanena vlakna namesto ogljikovih, ki nudijo skoraj enako stopnjo togosti, obenem pa so narejeni iz naravi izredno prijazne rastline, katere predelava v vlakna zahteva le delček energije v primerjavi s karbonom. Tudi usnjen, ali bolje rečen rastlinsko oblazinjen sedež je izdelan iz vlaken ananasovih listov in koruznih stokov. Ekstremna skrb se pozna tudi pri barvi, saj Luna ni odeta v plast klasične barve ampak je odet v pigment na osnovi alg.

Naravi prijazen motocikel ponuja prijeten nivo zmogljivosti, do stotice se požene v manj kot štirih sekundah in doseže najvišjo hitrost 193 km/h. Če popustimo ročico za plin, lahko z enim polnjenjem prevozimo do 200 kilometrov, sveže elektrone do 80 odstotkov kapacitete pa je mogoče napolniti v vsega 50 minutah. Za razliko od nekaterih konkurenčnih električnih motociklov, so snovalci Luno izdelali z mislijo na kasnejše nadgradnje, kot pri določenih električnih avtomobilskih platformah.

Če lahko ekološki materiali in inovativna izdelava le do neke meje privedejo motoristične želje po potrošnji, je tisti prepričljiv razlog izbire v sami oblikovni eleganci dvokolesnika. Fantastično dizajniran Luna je osnova trajnostnega razvoja, saj s svojimi linijami ne bo zastaral, prav tako zaradi konstantnih izboljšav menjava več let ne bo potrebna.

Žiga Kolman
foto: Tarform Motorcycles

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button