NoviceZanimivosti

Kaj je pokazala najnovejša raziskava Slovencev v Italiji?

V Italiji je to poletje parkiralo največ slovenskih voznikov, v tujini opravili več kot 64 tisoč parkiranj.

Kljub inflaciji, naraščajočim cenam in stroškom goriva smo slovenski državljani to poletje preživeli na počitnicah skoraj povsod po svetu. Analiza platforme za mobilnost EasyPark razkriva, da sta bili Italija in Avstrija naši najbolj priljubljeni počitniški destinaciji letošnjega poletja.

In, kako je videti slovensko poletje 2024?

Na počitnice se odpravljamo daleč od doma, kaže analiza globalne platforme za mobilnost EasyPark. Med 1. majem in 1. avgustom smo v drugih državah opravili več kot 64 tisoč parkiranj, sedaj že veliko več. Italija je z več kot 38 tisoč parkiranji na vrhu seznama najbolj priljubljenih poletnih destinacij, kamor potujemo z vozilom. Drugo mesto zaseda Avstrija z nekaj manj kot 6 tisoč opravljenimi parkiranji, prvo trojico pa zaokrožuje Češka s 5 tisoč parkiranji.

Osrednja mesta, ki smo jih slovenski državljani to poletje obiskovali preko meje, so Trst, italijanska Gorica, Praga, Budimpešta in Dunaj. Po podatkih EasyParka je bilo najbolj oddaljeno mesto, ki smo ga slovenski državljani obiskali to poletje, Reykjavik na Islandiji, ki je od Ljubljane oddaljen več kot tri tisoč kilometrov, EasyPark pa je zabeležil 120 parkiranj. Za primerjavo, najbližja destinacija v tujini, ki so jo to poletje izbrali slovenski državljani, je Celovec v Avstriji, oddaljen 84 kilometrov.

Rudi Leskovec
foto: NP

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button