AvtomobilizemNovice

Toyota 86 praznuje 10. obletnico

Potrditev prihaja v obliki jubilejne serije namenjene avstralskim kupcem.

Kar težko je verjeti, da je Toyota 86 na ceste zapeljala pred desetimi leti in vmes že spremenila videz ter polno ime. Priljubljen cenovno dostopen igriv športnik je preživel precej dlje kot smo sprva pričakovali in tudi v drugi generaciji GR86 navdušuje s svojo pristno preprosto ideologijo.

Za obeležitev posebnega mejnika je avstralski oddelek Toyote pripravil omejeno jubilejno serijo »10th Anniversary Edition«, na osnovi GR86 z 2,4-litrskim bencinskim motorjem z 234 KM. Število primerkov bo kot pričakovano omejeno na 86, prednost pri nakupu pa bodo imeli domači člani kluba Gazoo Racing.

Podrobni podatki o »bogati« nagradi za srečne ljubitelje modela 86 ostajajo skopi, saj Toyota čaka na premiero GR86 za avstralski trg letošnjega septembra. Kakorkoli, že s fotografij lahko razberemo vsaj vizualne spremembe, ki so prisotne v obliki nove oranžne karoserijske barve, oranžnimi šivi v notranjosti in všitim napisom 10th Anniversary na vratih. Za nekaj dodatne popestritve skrbijo kontrastni črni elementi zunanjosti.

Res da se ne sliši najbolj impresivno, ampak GR86 je sicer prav zabavna igrača, ki ne daje veliko poudarka na številke zmogljivosti, ponuja namreč ravno toliko kolikor je potrebno za zabavno doživetje za volanom in obenem navdušuje s priznano zanesljivostjo znamke na pokrovu.

Žiga Kolman
foto: Toyota

 

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button