AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Retro električar Alpha Montage se ceni na kar 480 tisoč evrov

Alpha se vrača z nov kreacijo, tokrat z nenavadnim retro kupejem.

O kalifornijskem zagonskem podjetju Alpha EV smo že nekajkrat pisali, saj ustvarjajo čudovite upodobitve domnevnih prihodnjih serijskih avtomobilov, kot sta denimo poltovornjak Wolf in kompaktni športnik Ace Coupe. Prispela je najnovejša kreacija, čeprav nismo povsem prepričani, kaj naj si mislimo o Montageu.

Gre za omejeno serijo električnega kupeja, za katerega bo potrebno odšteti vrtoglavih 499 tisoč dolarjev (480 tisoč evrov). V zameno za tako zajeten kupček denarja bodo kupci prejeli karoserijo iz plastike okrepljene z ogljikovimi vlakni in aluminija s klasičnim retro oblikovanjem, žična platišča, ogromno kromiranih površin ter rahlo smešna okroglo LED osvetlitev.

Na krovu bo 400-voltna električna arhitektura z elektromotorjem s 150 kW (204 KM), ki poganja zadnji kolesni par, in litij-ionsko baterijo z zaenkrat neznano kapaciteto, ki naj bi zagotavlja do 400 kilometrov dosega. V notranjosti sta dva sedeža, veliko kakovostnih materialov, nekaj digitalnih številčnic in čudoviti gumbi za upravljanje ogrevanja po izgledu »stare šole«. Zdi se, da bo za vsakodnevno shajanje dovolj tudi shranjevalnega prostora, saj sta prtljažnika spredaj in zadaj.

Žiga Kolman
foto: Alpha

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button