AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Alpha Wolf: Najbolj kul električen pickup

Zagonsko podjetje Alpha si žele tudi del prodaje poltovornjakov.

Povsem verjetno ste se že dodobra spoznali s kalifornijskim zagonskim podjetjem Alpha, ki je v zadnjih mesecih dvignilo kar nekaj prahu, kljub temu, da je večina njihovih produktov še na stopnji konceptov. Vsekakor pa ne gre zanikati privlačnosti njihovega retro oblikovanja, kakršnega je razkril prikupen Ace Coupe in terensko preoblečeni JAX. Prvi Alphini modeli naj bi na ceste (in brezpotja) zapeljali še pred letom 2023.

Najnovejšo retro-futuristično kreacijo so poimenovali Wolf, kot lahko vidimo gre za kompaktnega poltovornjaka zasnovanega na terenski JAX platformi. V dolžino meri malenkost preko 4,7 metra in ni širši od dveh metrov, za primerjavo, trenutna generacija Toyote Hilux z enojno kabino je 5,3 metra dolga in 1,85 metra široka. Zaradi električnega pogona bo s 1.360 kilogrami občutno zaostajal v kategoriji vlečne zmogljivosti, Hilux recimo opravi s 3.500 kilogrami tovora. Podrobnejših podatkov o nosilnosti prtljažnega prostora ni, mogoče pa ga bo opremiti z nosilcem z dodatno osvetlitvijo in solarnim panelom.

Tako kot JAX bo tudi Wolf na voljo s sprednjim ali štirikolesnim pogonom v kombinaciji s 75 ali 85 kWh baterijskim sklopom. Z enim polnjenjem se bo dalo prevoziti med 400 in 440 kilometrov, izpraznjeno baterijo bomo lahko priklopili na hitro polnilnico. Najbolj zmogljiva izpeljanka bo za pospešek do stotice potrebovala 6,2 sekunde.

Žiga Kolman
foto: Alpha

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button