AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Alpha Ace Coupe: moderen električen kupe s klasičnim pridihom

Ace Coupe obljublja 400 kilometrov dometa in pospešek do stotice v šestih sekundah.

Čeprav prikupno oblikovan Alpha Ace Coupe spominja na avtomobil iz računalniške igre, kot je Grand Theft Auto ali na kakšen Pixarjev film, gre za resnično vozilo, ki ga bo mogoče že kmalu kupiti. Na fotografijah gre sicer za računalniško upodobitev resničnega avtomobila, a se njegova premiera počasi bliža.

Alpha je kalifornijsko start-up podjetje električnih avtomobilov, ki namerava svoj prvi model na ceste postaviti že leta 2023. Naročilo za Ace Coupe je že mogoče oddati na njihovi spletni strani. Retro oblikovan električen športen kupe naj bi do stotice pospešil v največ šestih sekundah, z enim polnjenjem bo možno prevoziti preko 400 kilometrov. Njegova cena naj bi se ob prihodu gibala med 26 in 32 tisoč evrov.

Za osnovo so uporabili domačo modularno platformo, na kateri je že zasnovan drugi koncept Icon, katerega lahko po željah stranke enostavno preobrazijo v SUV-ja ali kombija oziroma poltovornjaka za privatno ali komercialno uporabo. Ace Coupe je z dolžino 4.180 mm, širino 1.886 mm in višino 1.450 mm dolžinsko primerljiv z Alpine A110, višinsko pa z BMW-jem serije 1.

Notranjost električnega kupeja je pričakovano minimalistična, brez kakršnih gumbov in ogromnim sredinskim zaslonom, privlačna podrobnost so usnjeni trakovi namesto kljuk vrat. Zadaj bo nameščena kompaktna potniška klop, ki pa bo zaradi pomanjkanja prostora bolj služila kot odložišče nakupovalnih vrečk.

Žiga Kolman
foto: Alpha

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button