AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Prostoročna avtonomna vožnja bo letos v Britaniji legalna

Vozniki določenih avtomobilov z naprednim asistenčnim sistemom bodo lahko do hitrosti 60 km/h spustili volan.

Britanski lastniki štirikolesnih konjičkov z najnaprednejšimi asistenčnimi sistemi, bodo lahko na avtocestah do hitrosti 60 km/h vožnjo popolnoma prepustili vozilu. Njihova vlada je namreč odobrila prostoročno samodejno vožnjo vozil z avtonomnim ohranjanjem voznega pasu (ALKS).

Autonomous Lane-Keeping Systems ali na kratko ALKS ohranjajo vozilo znotraj voznega pasu in skupaj z aktivnim tempomatom popolnoma prevzamejo nadzor vozila, kar bo sedaj pod določenimi pogoji legalno, nadaljnje posodobitve zakonov pričakujejo proti koncu leta. Po načrtih ministrstva za promet, bodo lahko lastniki vozil s takšnimi naprednimi sistemi prepustili vlogo vožnje vozilu, kar bo zmanjšalo stres na preobremenjenih odsekih avtocest. Zaenkrat takšno sproščanje delovanja avtonomnih sistemov podrobno in pazljivo spremljajo, zato bo tudi hitrost sprva omejena na 60 km/h, kar bi se ob uspehu lahko povišalo na 112 km/h.

V celotni industriji sicer še ostaja veliko dvomov o varnosti ALKS, namreč Tatcham Research, institucija zadolžena za preizkušanje varnosti, je v sodelovanju z Euro NCAP predhodno identificirala scenarije, v katerih se takšna tehnologija ni odzvala enako kot kompetenten voznik. Tu gre predvsem za srečanje s pešci ali kolesarji, zaprte ceste in ovire na vozišču. Nekaj dvomov je tudi glede krivde v primeru nezgod, kajti po besedah vlade voznik naj nebi bil kaznovan. Vse do začetka veljave zakona bodo potekale razprave na ta račun.

Za razliko od letalske industrije, kjer se podatki o nezgodah odprto delijo med proizvajalci letal in določenimi ustanovami, takšnega sistema v avtomobilski industriji ne poznamo, zato ima država nalogo vzpostaviti sistem za najboljše preučevanje incidentov, kjer so vpleteni samovozeči avtomobili. Matthew Avery, direktor raziskav pri Thatcham Research, je komentiral: “Še vedno je potrebno veliko dela tako s strani zakonodajalcev kot avtomobilske industrije, preden lahko katero koli vozilo razvrstimo kot avtomatizirano in varno spustimo na ceste v Veliki Britaniji.”

Žiga Kolman
foto: Ford

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button