AvtomobilizemNovice

Pomlajena Kia Sorento še za staro celino

Sorento z novim obrazom in še boljšo tehnološko zasedbo.

Premieri ameriške različice prenovljene Kie Sorento sledi še razkritje rahlo drugačne evropske izpeljanke, ki bo po svojih najboljših močeh zadovoljila sodobne potrebe po varnosti, zanesljivosti in udobju ter z manjšim poudarkom na trajnosti. Sorento nadaljuje ponudbo 5, 6 ali 7-sedežne konfiguracije, zato ustreza različnim življenjskim slogom. Kiina zavezanost trajnostni mobilnosti se kaže v vključitvi učinkovitih hibridnih in priključno-hibridnih pogonskih sklopov.

Na področju oblikovanja se Sorento ponaša z osveženo zunanjo podobo, ki odraža Kiino filozofijo združenih nasprotij. Spredaj bomo prenovljenega Sorenta prepoznali po novi maski, spremenjenim logotipom znamke, navpičnih žarometih in dnevnih svetilih z zvezdnim zemljevidom, ki dajejo futurističen videz. Stranski del odlikujejo posodobljene obrobe blatnikov in nove oblike platišč, zadnji del pa ima osvežene luči in robustno zaščitno ploščo, kar prispeva k postavni SUV podobi.

Notranjost, ki se osredotoča na udobje, vključuje radodarne dimenzije, ambientalno osvetlitev in visokotehnološki občutek s funkcijami, kot sta ukrivljen panoramski zaslon in osrednji multimedijski zaslon na dotik. Kipci lahko izberejo tudi 10-palčni projicirni zaslon, digitalno vzvratno ogledalo in prepoznavanje prstnih odtisov za aktivacijo uporabniških profilov ter zagon motorja. Kia uvaja več trajnostnih elementov, kot sta umetno usnje in reciklirana plastika za sedežne prevleke, kar je v skladu z uravnoteženim odnosom z naravo.

Elektrificirani pogonski sklopi, vključno s hibridnimi in priključnimi hibridnimi možnostmi, povečujejo zavezanost Sorenta k odgovorni vožnji. Priključno-hibridnega Sorenta poganja 1,6-litrski bencinar T-GDI, elektromotor in baterija s kapaciteto 13,8 kWh, v povezani s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom ter  standardnim štirikolesnim pogonom. Sorento Hybrid je na voljo z motorjem 1.6 T-GDI in baterijo s kapaciteto 1,49 kWh, prav tako v kombinaciji s samodejnim menjalnikom in sprednjim ali štirikolesnim pogonom. Na voljo ostaja 2,2-litrski dizelski motor povezan z osemstopenjskim dvosklopčnim menjalnikom in seveda opcijskim 4WD pogonom.

Varnostne funkcije so bogatejše za pomočnika pri vožnji po avtocesti 2.0, sistem Surround View Monitor s 3D pogledom in izboljšan sistem pri izogibanju trčenju od spredaj. Posodobljeni Sorento vključuje izboljšano storitev Kia Connect, ki omogoča posodobitve prek spleta, prenos uporabniških profilov in funkcije pametnih ključev. Sorento bo na voljo s Kiino standardno sedemletno garancijo ali 150 tisoč prevoženih kilometrov.

Žiga Kolman
foto: Kia

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button