AvtomobilizemNovice

Nova generacija Mercedesa razred E All-Terrain

E All-Terrain v drugo bolj eleganten in dovršen.

Mercedes-Benz je ponudbo nove generacije razreda E razširil z najbolj avanturistično izvedenko All-Terrain, ki bo s svojo prostorno karavansko obliko in brezpotno dušo zadostil potrebe najzahtevnejših kupcev. Prvič so razred E All-Terrain predstavili leta 2017 s prejšnjim modelom, tokrat vse prednosti privzdignjenega avtomobila povzdigujejo s številnimi posodobitvami in novimi funkcijami.

Največja posebnost terenskega razred E je enokomorno zračno vzmetenje Airmatic, ki omogoča do 46 milimetrov večjo oddaljenost od tal in nastavljivo blaženje za bolj gladko vožnjo, stalni štirikolesni pogon 4Matic pa skrbi za popoln oprijem v vseh situacijah. Ker gre še vedno za prostornega karavana, se E All-Terrain pohvali z impresivnim 615-litrskim prtljažnikom (razširljivim na 1.830 litrov), da bodo uporabniki vso svojo kramo brez težav odpeljali na najljubšo lokacijo v naravi. S seboj bodo zavoljo okrepljene vlečne kljuke z nosilnostjo 84 kilogramov odpeljali tudi električna kolesa, ali prikolico do mase 2.100 kilogramov.

Razred E All-Terrain zaradi okrepljene terenske podobe ne bo težko ločiti od povprečja, saj ima poudarjene obrobe blatnikov, posebej oblikovana platišča, za več sloga pa bo poskrbel osvetljen okvir sprednje maske. V notranjosti gre za standardno okolje nove generacije razreda E, o kateri smo več zapisali TUKAJ, osrednja točka kabine pa je vsekakor info-zabavni sistem MBUX s prilagojenimi grafikami, ki se izrišejo na 13-palčnih digitalnih merilnikih in 15-palčnem osrednjem zaslonu na dotik.  Glede na trg je vozilo opremljeno s tehnologijo 5G za hitrejši prenos podatkov, digitalni ključ vozila pa voznikom omogoča, da svoj iPhone ali uro Apple Watch uporabijo kot ključ avtomobila in ga delijo z največ 16 osebami. Ponudba obsega tudi program Energizing Comfort proti slabosti zaradi nagibanja vozila za potnika na sprednjem sedežu, kar občutno izboljša počutje med potovanjem.

Mercedes razred E All-Terrain kljub nadgradnjam in nekoliko večji čelni površini v primerjavi s predhodnikom ohranja impresivno aerodinamiko s količnikom le 0,28 Cd. Takšen aerodinamični izkoristek bo vsekakor pripomogel k izboljšani učinkovitosti pogonskih sklopov. Pod pokrovom motorja bo v osnovni različici brnel 2-litrski dizel z oznako 220 d 4Matic s 145 kW (197 KM) in 440 Nm navora ter podporo blago-hibridnega sklopa za dodatnih 17 kW (23 KM). Kupci se bodo lahko odločili tudi za priključnega hibrida 300 de 4Matic s skupnih 230 kW moči in 700 Nm navora, katerega baterija s kapaciteto 25,4 kWh omogoča do 102 kilometrov vožnje v električnem načinu. Vrh predstavlja zmogljivi E 450 4Matic s 3-litrskim šestvaljnim bencinskim motorjem, ki zmore 280 kW (381 KM) in 500 Nm navora, kar zadošča za pospešek do stotice v 4,7 sekunde in najvišjo hitrost 250 km/h.

Žiga Kolman
foto: Mercedes-Benz

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button