AvtomobilizemNovice

1000 vozil zbranih v počastitev 100. obletnice

Leto 2022, ko se slavi 100. obletnica rojstva ustanovitelja znamke, je za Alpine in njene navdušence pomembno leto. To zgodovinsko srečanje je bilo tudi priložnost, da se znamka svojemu ustanovitelju pokloni s svetovno premiero posebne serije z njegovim imenom: A110 GT J. Rédélé.

Na modelu A110 GT temelječa posebna serija se ponaša z barvo, ki jo je imel Jean Rédélé posebno rad – sivo Montebello – v ekskluzivni kombinaciji s črno streho visokega sijaja. Posebna serija se zgleduje po tradiciji avtomobilov Grand Tourisme, predvsem z elegantnostjo ter bogato založeno serijsko opremo: črno streho visokega sijaja, črna brušena 45,72-centimetrska (18-palčna) platišča Grand Prix in srebrne zavorne čeljusti dodatno ozaljšajo ta avtomobil. Notranjost je odeta v črno usnje in oplemenitena z elegantnimi sivimi okrasnimi šivi. Posebna serija A110 GT J. Rédélé ima enak motor z močjo 221 kW (300 KM) kot A110 GT.

Omejena je na samo 100 primerkov, ki simbolizirajo 100 let od rojstva ustanovitelja znamke, zato bo imel vsak avto spominsko ploščico s podpisom Jeana Rédéléja in številko od 1 do 100. Naročila za to posebno omejeno serijo bo možno oddati preko aplikacije Alpine od 1. junija.

A522 V JEDRU PARADE PO ULICAH DIEPPA

Po odhodu izpred Manufacture Alpine Dieppe Jean Rédélé, zgodovinskega obrata za izdelavo starih in novih avtomobilov Alpine, je parada vozil, ki so pustila pečat v zgodovini znamke, krenila k morski obali Dieppa. Dirkalnik formule 1 ob svojem prvem nastopu na ulicah mesta ni ostal neopažen. Skupaj z domačini in obiskovalci sta enosedežnik in A110 GT J. Rédélé povedla parado do njenega cilja in se pridružila sprevodu, v katerem so bile stare in nove Alpine ter ikonična A110 Berlinette francoske žandarmerije. Ko je sprevod dosegel plažo, je Michelle Rédélé, soproga ustanovitelja Alpine, prejela ključ A110 GT J. Rédélé s število 1/100. Sobotno praznovanje je zaključila slavnostna večerja s prestižnimi povabljenci, med katerimi so bili tudi tisti, ki so nekoč in danes soustvarjali zgodovino znamke.

Rudi Leskovec
foto: Renault

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button