Nasveti in varnostV razmislek

Več kot tretjina Evropejcev ogroža svoje življenje

Za veliko večino avtomobilistov je pripenjanje z varnostnim pasom na sprednjih sedežih postala navada, to pa je posledica napredne strožje zakonodaje o obvezni uporabi varnostnih pasov v Evropi.

Nova raziskava pod Fordovim pokroviteljstvom pa je pokazala, da to ne velja za znatno število potnikov v zadnjem delu vozila. Rezultati raziskave, v kateri je sodelovalo več kot 7100 odraslih iz različnih evropskih držav, je razkrila, da več kot tretjina Evropejcev krši že več let veljavno evropsko zakonodajo in se na zadnjih sedežih vozila ne pripne z varnostnim pasom.

Skoraj četrtina voznikov od sopotnikov ne zahteva uporabe varnostnih pasov na zadnjih sedežih. Evropski svet za varnost v prometu ocenjuje, da je uporaba varnostnih pasov samo v Evropski uniji v letu 2012 preprečila smrt 8600 udeleženih v avtomobilskih nezgodah. Poročilo Sveta obenem navaja, da kar 60 odstotkov smrtno ponesrečenih med 1900 žrtvami prometnih nesreč na evropskih cestah v letu 2013 ni bilo pripetih z varnostnim pasom.

Raziskava je pokazala, da na zadnjih sedežih varnostnega pasu najverjetneje ne bodo uporabili starejši od 40 let (46 odstotkov). Med sodelujočimi, starimi 24 let in manj – ti so odraščali v času, ko so starši vztrajneje zahtevali pripenjanje z zadnjim varnostnim pasom in uporabu otroških varnostnih sedežev –, jih je samo 21 odstotkov povedalo, da se v zadnjem delu vozila ne pripnejo. Več kot 40 let stari vozniki zelo verjetno tudi ne bodo vztrajali, naj se potniki na zadnjih sedežih pripnejo.

V raziskavi so sodelovali prebivalci Belgije, Francije, Nemčije, Italije, Romunije, Španije in Velike Britanije, po njenih ugotovitvah pa se na zakone o obvezni uporabi varnostnih pasov na zadnjih sedežih najpogosteje požvižgajo v Romuniji (84 odstotkov), Italiji (56 odstotkov) in Španiji (39 odstotkov). Romunski vozniki so tudi najmanj vztrajni glede uporabe zadnjih varnostnih pasov pri sopotnikih (to vedno zahteva samo 39 odstotkov voznikov), sledijo jim vozniki v Italiji (53 odstotkov) in Belgiji (85 odstotkov).

Boštjan Praprotnik
foto: zaysmith.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button