NoviceUre

Tag Heuer Monaco “Dark Lord” Special Edition

Bolj klišejsko enostavno ne gre.

Švicarski urar TAG Heuer je zadel v terno. Na dirki formule 1 za Veliko nagrado Monaca je predstavil reinkarnacijo istoimenskega časomera, ki velja za eno najbolj ikoničnih ur dirkaškega paddocka.

Vikend, prežet z bliščem in glamurjem ob vonju bencinskih hlapov, je TAG Heuer oplemenitil s premiero nove ure, katero je na zapestju obelodanil sveži ambasador znamke Jacob Elrodi. Izvedba ”Dark Lord” je šele druga različica, ki ima legendarno kvadratno ohišje premera 39 mm x 39 mm narejeno iz titana.

Prvo ohišje takšne vrste so Švicarji predstavili pred dobrim letom dni, prav tako v Monacu, le da jo je takrat nosil aktualni svetovi prvak Max Verstappen. Razlika med eno in drugo je o zaključnih procesih izdelave ter seveda v imenu. Naziv ”Dark Lord” je ura dobil v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, saj je s svojo črnino konkurirala različici z modro številčnico, katero danes največkrat vidimo na izdajah Gulf Edition.

Oživitev podobe ”Dark Lord” vsebuje kup modernih prijemov, vključno z DLC oblogo titanovega ohišja s peskanim zaključkom. Slednje pripomore k dolgotrajnosti ter preprečuje nastanek prask. Na črni številčnici, ki ima ob robovih teksturo asfalta, so indikatorji ur ter kazalci narejeni iz rožnatega zlata. Kontrast dajejo beli obrisi številčnic ter rdeči kazalci kronografa.

Skozi safirno steklo hrbtne strani ohišja je viden hišni avtomatski mehanizem kronografskega tipa, kaliber Heuer 02. Odlikuje ga skeletni rotor iz rožnatega zlata in impresivna 80-urna rezerva energije navitja.

Tag Heuer Monaco “Dark Lord” Special Edition je časovno omejene izdaja (ne številčno), ki se ceni na 7.750 evrov. Več informacij o sami uri ter morebitnem naročilu pa lahko dobite pri podjetju Slowatch, pooblaščenem prodajalcu ur znamke TAG Heuer.

Rocco
foto: TAG Heuer

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button