NoviceUre

Na dirki VN Monaka debitiral titanski TAG Heuer Monaco

Premiera zapestne ure je z zmago Maxa Verstppna dobila epilog.

V svetu urarstva je le nekaj ikoničnih ur, ki jih še tako laično oko ozre na prvi, sigurno pa na drugi pogled. Ena takšnih je štirikotni Monaco z zasnovo iz leta 1969.

Do danes se je tržišču predstavilo kar lepo število edicij legendarne moto-športne ure, na status katere je definitivno vplival filmski igralec Steve McQueen, ki jo je nosil tekom filma Le Mans. TAG Heuer Monaco se je nedavno predstavil s številčnico v zeleni barvi – definitivno barva leta 2021 v urarski branži, v Monaku pa se predstavlja limitirana izdaja iz titana.

Vsekakor ni prvič, da se ura predstavlja z ohišjem iz titana, saj zametki segajo v leto 2004. Posebnost petstotih primerkov je kombinacija retro izgleda, osveženega mehanizma ter izbire materiala. Zasnova ostaja prepoznavna z dimenzijo ohišja 39 x 39 milimetrov ter gumboma kronografa na desni in krono na levi strani.

Specialna za izdajo je srebrna številčnica z učinkom sončnih žarkov, rdeči dodatki spominjajo na dirkalne steze, medtem ko kupoličast poševni safirni kristal ščiti številčnico. Poznavali bodo zasledili, da so oznake ur postavljene vodoravno, kakor tudi številke na števcih kronografa. TAG Heuer Monaco, ki inspiracijo jemlje z dirkališč, je združen s športnim antracitnim aligatorskim paščkom z utori dirkalnih avtomobilov in zložljivo zaponko iz titana. V notranjosti se nahaja modernizirani mehanizem kaliber 11 s 40 urno rezervo navitja. Skozi zadnjo stran boste lahko občudovali dekoracijo mehanizma Côtes de Genève.

Za piko na i je na dirki zmagal Max Verstappen, ki si s strani sponzorja ekipe Red Bull (TAG Heuer) ob podelitvi okoli zapestja nadel ravno TAG Heuer Monaco Titan Special Edition. Moto-športna ura v omejeni izdaji je na voljo za 7.450 evrov.

Rocco
foto: TAG Heuer

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button