NoviceUre

MeisterSinger – Edition Planet Earth

Urarji se vse bolj zavedajo trajnostnega pristopa.

MeisterSinger, specialist za zapestne ure z enim kazalcem, je obelodanil partnerstvo z organizacijo WWF (World Wide Fund for Nature), v sklopu katerega so izdali časomer Edition Planet Earth, katerega namen je podpora dela organizacije pri ohranjanju biotske raznovrstnosti Zemlje, spodbujanju trajnostne rabe naravnih virov in pomoči pri zmanjševanju onesnaževanja okolja in potratne porabe.

Za omejeno izdajo 500 primerkov je značilna črna številčnica, ki v središču zajema fotorealistično predstavitev ‘našega’ planeta, tako da nas spomni, kako dragocen in lep je. Zapestna ura temelji na modelu Perigraph, kar pomeni, da se nahaja v kovinskem ohišju premera 43 mm ter višine 11,5 mm. Vodotesnost je odmerjena na 50 metrov, na desni strani pa ima mesto velika krona z logotipom.

Prav tako ostaja markantna posebnost številčnice prikazovanja časa z enim kazalcem. Velik, koničast in bel kazalec teče po 12. urni podlagi, deljeni s 144 oznakami, od katerih vsaka predstavlja 5 minut. Poleg tega koncentrični obroč, ki se vrti okoli Zemlje, vsak dan ob polnoči napreduje za en korak in prikazuje trenutni datum tik pod 12. uro – označeno z majhno rdečo puščico.

Uro poganja švicarski avtomatski mehanizem Sellita SW 400, katerega rotor ima vgraviran logotip blagovne znamke in ga je mogoče ogledati skozi safirno zadnje steklo privito s šestimi vijaki. Za piko na i, pa hrbtno stran ure krasi še svetovno znana panda z napisom WWF. Rezerva energije znaša 38 ur.

V skladu s konceptom trajnosti je ura usklajena z veganskim paščkom iz jabolčnih vlaken, ki je po kakovosti, videzu in udobju zelo podoben naravnemu usnju in je dostavljena v okolju prijazni embalaži, ki jo bodo odslej uporabljali za vse ostale modele MeisterSinger.

Izdaja Edition Planet Earth stane 1.990 evrov. Za vsako prodano uro se bodo MeisterSinger in njegovi poslovni partnerji odpovedali enakemu deležu v ​​višini 200 evrov, ki ga bodo podarili organizaciji WWF kot neposredno podporo.

Rocco
foto: MeisterSinger

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button