NoviceUre

Jaeger-LeCoultre Master Control Memovox Timer

Legenda Memovox se nadaljuje.

Odkar je Jaeger-LeCoultre leta 1950 lansiral prvi model Memovox, je ta postal referenca za zapestne ure z alarmom, v katero so bile skozi desetletja dodane različne uporabne ter inovativne funkcije.

Leta 2020 so hišni inženirji razvili popolnoma nov mehanizem za nastavitev alarma – Memovox Timer. Slednji je premiero doživel v ohišju modela iz nerjavečega jekla z modro številčnico, h kateri se pridružuje sveža, bolj estetska interpretacija potapljaške ure z alarmom – Master Control Memovox Timer v rožnatem zlatu.

Funkcija ”Timer” omogoča lastniku ure, da nastavi alarm glede na število ur, ki naj pretečejo, preden alarm zazvoni. Alternativno lahko lastnik nastavi alarm na tradicionalen način, glede na prednastavljen čas.

V nasprotju z globokimi temnimi odtenki številčnice, 40-milimetrsko ohišje iz roza zlata izžareva sproščeno in brezčasno eleganco s poševno luneto, dinamično ukrivljenimi nastavki (ali ”ušesi” – lugs) in mešanico poliranih ter satenasto brušenih površin.

Za najnovejšo generacijo alarmnih ur so pri švicarskemu proizvajalcu ur temeljito revidirali avtomatski mehanizem kalibra 956, ki je bil – tako kot vsi drugi mehanizmi znamke Jaeger-LeCoultre – v celoti zasnovan, razvit in izdelan v lastni proizvodnji. Kaliber 956AA se ponaša s 25 dragulji, bije z 28.800 alternancami na uro ter omogoča do 44 ur rezerve navitja.

Sprememba je tudi ta, da so prej imele ure Memovox zaprto hrbtno stran ohišja, saj so nanj bili pritrjeni gongi. Vendar nova izdaja Master Control prinaša safirno hrbtno stran, ki uporabniku omogoča uživanje ob opazovanju kladiva v akciji. To je zahtevalo popolno prenovo udarnega mehanizma, tako da je gong zdaj pritrjen na stran ohišja.

Navijalni rotor iz rožnatega zlata je okrašen z gravurami Côtes de Genève. Najpomembnejši element te markantne zapestne ure pa ostaja nespremenjen v primerjavi s prejšnjimi generacijami. To je značilen zvok alarma v stilu “šolskega zvonca”, ki daje Memovoxu prav poseben čar.

Jaeger-LeCoultre Master Control Memovox Timer iz rožnatega zlata je izdelan v omejeni nakladi 100 kosov, in bo na voljo izključno v butikih Jaeger-LeCoultre po priporočeni ceni 31.000 evrov.

Rocco
foto: Jaeger-LeCoultre

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button