UreZanimivosti

Izjemna letalska formacija ob lansiranju Breitlingove nove kolekcije ur

Štiri starodobna letala so poletela v nebo zavoljo Breitlingove kampanje.

Nedavno predstavljena Breitlingova zbirka Super AVI Collection, poklon severnoameriškemu letalstvu, je bila povod za monumentalni polet legendarnih vojaških letal – P-51 Mustang, Vought F4U Corsair, de Havilland Mosquito in Curtiss P-40 Warhawk.

Za lansiranje nove kolekcije Super AVI, sveže serije ur posvečenih štirim legendarnim starinskim vojaškim letalom, je Breitling združil štiri letala za epsko fotografiranje kampanje. Zelo tehničen let je povzročil več kot le spektakularne posnetke, saj se je kot takšen zapisal v zgodovino.

Na poletu so sodelovala letala North American Aviation P-51 Mustang, najboljši vsestranski lovec iz obdobja druge svetovne vojne; Vought F4U Corsair, pomorsko letalo, ki podira rekorde; izjemno redek de Havilland Mosquito, znan kot “Wooden Wonder”, in Curtiss P-40 Warhawk, mojster agilitija, čigar značilnost je slika zobovja morskega psa na nosu.

13. avgusta 2021 so se piloti Raymond Fowler (North American Aviation Mustang), John Fuentes (Vought 4FU Corsair), Mike Spalding (de Havilland Mosquito) in Taylor Stevenson (Curtiss P-40 Warhawk) dvignili na nebo nad Virginia Beach, v tesni formaciji, katere razdalja je na momente tudi manj kot 10 metrov narazen pri hitrostih več kot 300 km/h. To je bilo prvič, da so vsi štirje piloti leteli skupaj in prvič, da so bila letala v tej zasedbi.

Letalski fotograf Bradley Wentzel je tako v želji zajema letal v najboljšem aspektu moral hitro delati v majhnem časovnem oknu jutranje svetlobe tako imenovane »zlate ure«. Njegove kreacije si lahko ogledate v spodnji galeriji, priložen video pa predstavlja priprave na zajem naslovne fotografije:

Rocco
foto: Breitling

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button