NoviceUre

Breitling Super AVI Collection

Poklon zračnim lovcem druge svetovne vojne z atraktivnimi časomeri.

Najnovejša Breitlingova kolekcija združuje pet novih zapestnih ur, ki jih navdihujejo štiri legendarna vojaška letala iz štiridesetih let prejšnjega stoletja.

Prvi med njimi je P-51 Mustang, letalo iz leta 1940, ki je bilo razvito v pičlih 120 dneh. Vought F4U Corsair, ameriško pomorsko letalo iz druge svetovne vojne, je bilo zasnovano za zahtevne vzlete in pristanke z letalonosilk in odročnih pristajalnih stez. Vojaško letalo Curtiss Warhawk je bilo predstavljeno leta 1938, katerega značilnost so bile nepredstavljive manevrske sposobnosti za tisti čas, medtem ko je britanski Havilland Mosquito, zgrajen med letoma 1940 in 1950, prepoznaven svetu predvsem po svoji konstrukciji iz lesa.

In kako je Breitling poslanstvo letal ujel v časomer(e)? Za osnovo je vzel ohišje premera 46 mm in debeline 15,9 mm, na voljo v kovini ali 18K rožnatem zlatu, ki se kljub pilotski zasnovi ponaša s 100 metrov vodotesnosti. V njem se nahaja Breitlingov hišni mehanizem avtomatskega navitja, kaliber B04, ki se ponaša s prikazom ur, minut, sekund, datuma, dvojnega časa ter funkcijo kronografa. Za nameček je mehanizem prestal COSC certifikacijo in nudi do 70 ur zaloge energije.

Pet časomerov kolekcije boste med sabo ločili po vizualnih značilnostih. P-51 Mustang ima v obeh različicah črno številčnico – model z ohišjem iz rožnatega zlata objema črn usnjeni pas, medtem ko kovinsko ohišje rjavi pašček z belimi šivi. Vought F4U Corsair vsebuje lepo modro številčnico. Curtiss Warhawk se ponaša s kaki odtenkom, ki ga dopolnjujejo bele podštevilčnice, podoben kontrast, le da na črni podlagi, pa ima tudi Havilland Mosquito.

Kolekcija Breitling Super AVI bo kmalu na ogled v butiku Slowatch 1991 v Ljubljani. Cena različic Vought F4U Corsair, Curtiss Warhawk in P-51 Mustang s kovinskim ohišjem znaša 9.600 evrov. 100 evrov je dražja verzija Mosquito. Najdražji predstavnik kolekcije pa je model iz 18K rožnatega zlata Super AVI B04 Chronograph GMT 46 P-51 Mustang s ceno 22.400 evrov.

Rocco
foto: Breitling

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button