NoviceUre

Grand Seiko predstavlja kvartet novih ur

Sveži modeli SLGH019, SBGW281, SBGW287 in SBGY013G v nabor prinašajo za vsakogar nekaj novega.

Evolution 9 SLGH019G Hi-Beat Mt Iwate

Recept ura na kovinski zapestnici je preprost, a zopet navdušujoč v prepoznavnem stilu znamke. Novi Evolution 9 SLGH019G Hi-Beat Mt Iwate z ohišjem premera 40 mm in 11,7 mm debeline uporablja estetske kode “Grammar of Design”. Ohišje in zapestnica sta narejena iz ”visoko intenzivnega” titana, uporabljenega tudi pri modelu Night Birch SLGH017.

Pravzaprav je zapestna ura skoraj natančna kopija omenjena modela, očitna razlika modela SLGH019 Mt Iwate je modra številčnica s fino teksturo, navdihnjeno z goro Iwate, ki gleda na studio Grand Seiko Shizukuishi. Moč za premik kazalcev prihaja iz avtomatskega mehanizma, kaliber 0SA5, ki nudi do 80 ur rezerve navitja. Grand Seiko Evolution 9 SLGH019G Hi-Beat Mt Iwate je že v prodaji in sicer s ceno 10.500 evrov.

Flow of Seasons Elegance Collection SBGW281 in SBGW287

Naslednji na vrsti je par elegantnih ur v kolekciji Flow of Seasons, ki ju je ponovno navdihnila narava, tako kot številne ure Grand Seiko. Oba modela imata kompaktno 37,3 mm široko ohišje iz nerjavečega jekla, ki v višino meri 11,7 mm. Safirno steklo prekriva elegantno številčnico v barvi šampanjca pri referenčni številki SBGW281 oziroma temno bordo številčnico na referenci SBGW287. Za piko na i poskrbijo fasetirani kazalci za prikaz časa v kombinaciji s pravokotnimi indeksi ur.

Hrbtna stran ohišja iz safirnega kristala razkriva pogled na ročno navijalni mehanizem, kaliber 9S64, ki ga najdemo v obeh modelih – SBGW291GH in SBGW293G. Ta zagotavlja do 72 ur delovanja ob polnem navitju v mirujočem stanju in natančnost med -3 do +5 sekund na dan. Zapestni uri sta na voljo na usnjenem paščku iz krokodiljega usnja, medtem ko si je že oba moč pobližje ogledati in kupiti pri Sten Time po ceni 4.800 evrov.

Omiwatari SBGY013 Elegance Collection

Četrta novost podjetja Grand Seiko je časomer Omiwatari SBGY013 Elegance, ki se naslanja na japonsko legendo Omiwatari ali Crossing of the Gods. Ledeno bela številčnica posnema barvo in grebene zamrznjenega jezera Suwa, ki je locirano v bližini tovarne Grand Seiko, pri čemer grebeni po legendi tvorijo poti bogov od ene do druge obale.

Vzmeten pogonski kaliber 9R31 v ohišju iz nerjavečega jekla premera 38,5 mm in debeline 10,2 mm poganja osrednji urni, minutni in sekundni kazalec. Omiwatari SBGY013 je na voljo na 9-členski zapestnici iz nerjavečega jekla in je zanj potrebno odšteti 8.800 evrov.

Rocco
foto: Grand Seiko

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button