NoviceUre

Doxa Sub 300β

Kolekcija, ki pooseblja tehnično robustnost, hkrati pa ohranja eleganten mestni videz.

Na podlagi številnih posebnih izdaj se je nekako pričakovalo, da bo Doxa prej ali slej predstavila popolnoma svežo kolekcijo, ki nagovarja novodobne nosače.

Doxa Sub 300β sestavlja portfelj potapljaških ur iz nerjavečega jekla, ki brezhibno združujejo tehnično vzdržljivost in urbano eleganco. S keramičnim okvirjem, številčnico zaključeno v stilu sončnih žarkov ter valovitim vzorcem uteleša tehnično robustnost, hkrati pa ohranja eleganten mestni videz. »β« označuje paleto barv in svežih zaključkov, zaradi česar so ure primerne za podvodno raziskovanje, sestanke v sejni sobi kot tudi vse preostale vmesne situacije.

Več kot očitno ima linija dosti skupnega z referencami Sub 300, saj je to model, na katerem temelji ”Beta”. Poledično je ohišje želvaste oblike, z enakimi dimenzijami 42,5 mm x 44,5 mm, a ima tanjšo prezenco z 11,95 mm. Pri številčnici je moč izbirati med 5 tipičnimi Doxa barvami. Professional ima črno številčnico z oranžnimi poudarki, Divingstar ima črno številčnico in rumene poudarke, Aquamarine je kombinacija črne s turkizno barvo in Searambler ima srebrno številčnico z oranžnimi poudarki. Karibska izdaja je edinstvena v tem, da se modrina številčnice ujema z modrino lunete, medtem ko za kontrast skrbijo oranžni detajli.

Vsako predstavljeno referenco je moč spariti z vsaj tremi paščki oziroma zapestnico. Glede na izbiro bo malce variirala cena, od 2.410 evrov za Doxo Sub 300β na gumijastem paščku do 2.450 evrov za kombinacijo z jekleno zapestnicno.

Rocco
foto: Doxa

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button